26 Април 2024 г. Петък

Челси е на колене, Леверкузен съсече лондончани

2011-11-24 07:51:52
Челси е пред изпадане в сериозна криза, след като загуби с 1:2 в гостуването си на Байер Леверкузен в мач от Група Е на Шампионската Лига.

Лондончани поведоха чрез Дидие Дрогба в началото на второто полувреме, но допуснаха пълен обрат след попадения на Ерен Дердьок и Мануел Фридрих в последните двайсет минути.

"Сините" паднаха с подобен резултат и от Ливърпул във Висшата лига преди дни. Лондончани имат само два пълни успеха в последните си седем срещи във всички турнири и столът на Андре Вияш-Бояш вече сериозно се заклати. 

Челси е и пред сериозна заплаха да отпадне от Шампионската Лига. В последния мач лондончани приемат Валенсия и при голово равенство или загуба почти сигурно ще отпаднат от турнира.

Байер Леверкузен има нужда само от точка при гостуването си на аутсайдера Генк, за да си подпечата със сигурност продължаването напред.



Срещата започна твърде скучновато и позиционно, като в действията на футболистите и на двата отбора личеше несигурност, припряност и скованост, особено при лондончани. 

Явно неуспехите на Челси във Висшата лига се бяха отразили отрицателно върху психиката на отбора, тъй като Дидие Дрогба и компания правеха детински грешки. 

До 30-ата минута срещата определено разочарова, като Байер Леверкузен и Челси се отчетоха едва с по един неточен далечен удар, съответно на Щефан Кислинг и Франк Лампард. 

Постепенно темпото на игра се вдигна, а лондончани сериозно увеличиха оборотите. В 31-ата минута Дидие Дрогба изпълни пряк свободен удар, но Бернд Лено показа класа и спаси. Две минути по-късно германците треснаха горната греда на англичаните. 

Михаел Балак се извиси след корнер, надскочи Бранислав Иванович и с глава прати топката в гредата зад Петер Чех. До края на полувремето Челси разнебити домакините, но нямаше шанс да вкара. 

В 38-ата минута "сините" от Лондон сътвори страхотна атака, при която Дидие Дрогба и Даниел Стъридж разцъкаха топката, след което Дидие се озова сам срещу Лено, преодоля го, но стреля на празна врата в аут. 

Последва ново положение за Челси. Стъридж пусна страхотен пас към Мата, който навлезе в пеналта и стреля, но Берд Лено спаси.  

Второто полувреме започна с гол за Челси. Даниел Стъридж пусна страхотен пас към Дидие Дрогба в наказателното поле, който се пребори с Арне Фридрих и с прецизен удар опъна мрежата зад Лено за 0:1. 

Още в следващата си атака англичаните можеха да вкарат и втори гол, но Лампард не успя да отбележи с глава. 

В 58-ата минута Михаел Балак направи страхотно акробатично изпълнение с гръб към вратата, но Петер Чех показа световна класа и отрази в ъглов удар, след който топката отново попадна в Балак, но той от близо не успя да преодолее за втори път Чех. 

Две изключителни спасявания на Чех, който определено бе в основата Леверкузен да не може да изравни. Това бяха силните минути на германците, но те правеха пропуск след пропуск, а Чех ги отчайваше с намесите си. 

В 64-ата минута Даниел Стъридж навърза отбраната на Леверкузен, последва остър шут, но Лено отрази. Това бе и всичко хубаво за Челси, тъй като до края на мача имаше само един отбор - Леверкузен. 

Германците направиха пълен обрат и взеха страхотна победа. В 73-ата минута резервата Ерен Дердьок получи страхотен пас от Сидни Сам и с глава на празна врата изравни. 

В 81-ата минута лондончани бяха ощетени, като не им бе дадена чиста дузпа за събаряне на Дидие Дрогба, за да дойде последната минута, когато Мануел Фридрих с глава опъна за втори път мрежата на лондончани и класира отбора си в следващата фаза. 

Така Челси е на колене и се нужда от победа или равенство 0:0 в следващия кръг срещу Валенсия, за да продължи напред в Шампионската лига.

БАЙЕР ЛЕВЕРКУЗЕН - ЧЕЛСИ 2-1

стадион "БайАрена", Леверкузен, 25 000 зрители

Голмайстори:
0:1 Дидие Дрогба (48)
1:1 Ерен Дердьок (73)
2:1 Мануел Фридрих (90)

Байер Леверкузен: 23.Лено, 5.Фридрих, 24.Кадлец (19.Дердьок), 2.Швааб (9.Шюрле), 21.Топрак, 27.Кастро, 13.Балак, 6.Ролфес, 18.Сам, 8.Бендер, 11.Кислинг

Челси: 1.Чех, 17.Босингва, 2.Иванович, 26.Тери, 4.Луиз (33.Алекс), 7.Рамиреш, 16.Мейрелеш (12.Микел), 10.Мата (15.Малуда), 8.Лампард, 23.Стъридж, 11.Дрогба
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати