28 Март 2024 г. Четвъртък

"Реал" (Мадрид) едва удържа победата във Валенсия, "Барса" би уверено

2011-11-20 09:39:29
Големите съперници в испанския футбол "Реал" (Мадрид) и "Барселона" продължават да се придвижват на три точки дистанция към първото за тази година "Класико" благодарение на победите в мачовете си от 12-ия кръг в Ла Лига.

Каталунците спечелиха с лекота срещу "Сарагоса" с 4:0, но лидерите в класирането от Мадрид трябваше да изживеят кошмарни последни минути при гостуването на "Валенсия". Играчите на Жозе Моуриньо победиха с 3:2, но съдиите не зачетоха две ситуации в полза на домакините от 90-ата минута до края.

Първо реферите отмениха изравнителен гол на Роберто Солдадо за 3:3 в последната минута от редовното време заради много деликатна засада. В 95-ата минута главният арбитър не зачете искането за дузпа, тъй като паднал на земята защитник на мадридчани спря с ръка топката по пътя й към мрежата. 

Иначе до тези минути "Реал" почти през цялото време контролираше резултата. Карим Бензема откри в 20-ата минута след асистенция на Чаби Алонсо, а в 72-ата минута Серхио Рамос се извиси в наказателното поле след изпълнение на корнер и с глава направи 2:0.

Между двата гола мачът беше нервен и изпъстрен с нарушения. В този период шестима футболисти на "Реал" получиха жълти картони.

Три минути след второто попадение на гостите "Валенсия" се върна в резултата с гол на Солдадо. След още четири минути Кристиано Роналдо се възползва от грешка в защитата, за да направи аванса отново два гола - 3:1. Но в 83-ата минута Солдадо отново върна надеждите на своите. 

Заключителният щурм се превърна в истинско изпитание за лидерите в класирането, които имат 10 победи, равенство и загуба до момента.

Четирима различни голмайстори донесоха убедителната победа на каталунците над "Сарагоса". Защитникът Жерар Пике откри резултата в 19-ата минута благодарение на доброто изпълнение на свободен удар от Шави.


"Понякога е добре да взимаш предимство от статичните положения, след като противникът играе затворен в отбрана. Фокусираме се върху себе си. Остават още много мачове", коментира защитникът.

До почивката се разписа традиционният голмайстор Лионел Меси. Той реализира с нисък удар по земята своя гол номер 50 за годината и номер 15 в първенството за сезона.

Карлес Пуйол в 54-ата минута принуди защитника Марицио Ланцаро да си вкара топката във вратата за 3:0. Резервата Давид Вия в 76-ата оформиха крайния резултат за "Барселона", който показа обичайната си игра на множество пасове. Тя задържа гостите дълбоко в своята половина, а каталунците нямаха проблеми да вземат трите точки.

"Сарагоса" не застраши нито веднъж вратаря Виктор Валдес. Това увеличи серията от успешни мачове на шампионите като домакин, като през този сезон головата разлика е 30:0.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати