19 Април 2024 г. Петък

Доведеният син на Волен наистина е недоволен

2011-11-18 16:26:36

Евродепутатът Димитър Стоянов наистина e поискал оставката на лидера на "Атака" Волен Сидеров на закрито заседание на парламентарната група на партията.

"Мотивите ми произхождат от трагичните резултати, които получи "Атака" на президентските и местните избори", обясни доведеният син на Сидеров пред БТА.

По думите на Стоянов е нормална европейска практика в такива случаи председателят на партията да подаде оставка.

Той припомни, че през 2009 г., когато БСП е загубила изборите, макар и не така "катастрофално", самият Волен Сидеров е заявил, че Сергей Станишев трябва да подаде оставка.

"Нормалната процедура е свикването на един национален сбор на "Атака", който да определи как продължава развитието на партията", посочи Стоянов.

 

По устав този сбор трябва да се състои задължително до края на тази година.

"Ако това не стане, според новото изборно законодателство партията няма да има право да се явява повече на избори, тоест въпросът е на оцеляване", предупреди той.

Друг негов мотив да поиска оставката на Сидеров бил това, че "Атака" заедно с БСП и особено с ДПС е внесла искане до Конституционния съд за касиране на президентските избори. Така според Стоянов се легитимира антиконституционната партия ДПС, което не мога да приема.

По повод съмненията на Волен Сидеров, че действията му може би са част от схема за унищожаването на "Атака", Димитър Стоянов отбеляза, че позицията му е принципна и не трябва да се търсят конспиративни сценарии.

Според евродепутата проблемът е, че партията е загубила до голяма степен общественото доверие. Стоянов обаче не отговори на въпроса кой трябва да е лидер на "Атака".

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати