24 Април 2024 г. Сряда

Бойко иска да унищожи "Атака", изцепи се Сидеров

2011-11-18 14:11:19

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров обвини премиера Бойко Борисов, че действа по задкулисен план, за да го унищожи политически.  

Сидеров заяви, че през 2006 г. Борисов бил обещал на тогавашния американски посланик да унищожи "Атака", което доказвали грами на Wikileaks.  

Като част от този план Сидеров коментира и информацията, че евродепутатът от партията и негов доведен син Димитър Стоянов му е поискал оставката по време на заседание на парламентарната група.  

„Чувам и за други хора, които ми искат оставката. Смятам, че това е една част от офанзивата, която ГЕРБ и лично лидерът на ГЕРБ в момента води срещу партия „Атака”. Той през 2006 г. е обещал на тогавашния американски посланик да унищожи „Атака”, заяви лидерът на националистите в кулоарите на парламента преди парламентарния контрол.  

Премиерът категорично отхвърли обвиненията, като обвини Сидеров, че си предава важност.  „На тема „Атака” през 2006 г. изобщо не си спомням да съм водил някакъв разговор с когото и да било“, отвърна му Борисов. Той подчерта, че е получавал само упреци от Европа заради непремерените му действия, какъвто бил случая с инцидента пред столичната джамия.  

„Към вас винаги съм се отнасял с уважение, в личен план съм ви приемал като приятел. Ако имах тази власт и възможност, която ми приписвате, щях да се гордея с това... В името на джентълменството казвам - две години съм ви благодарил, че ни подкрепяте. Как ще ви благодаря, че ме подкрепяте и ще ви унищожавам?“, запита Борисов.  

Той отбеляза, че официалната американска позиция, е да не се коментира какво пише в „Уикилийкс”. „Не го коментират, и аз не го коментирам“, добави Борисов.  „Чух такива обвинения, за които или вие, г-н Сидеров, си вярвате толкова много, придавате си такава важност, искате да излезете, че сте обект на конспирация. Бих казал това, което казвам и на моите съпартийци, че врагът на ГЕРБ си е самият ГЕРБ.  

Ако вътре в нас нямаме необходимите механизми партията да се очиства от всички, които й петнят името, не са ни виновни другите политически партии“, каза Бойко Борисов.  

Той подчерта, че винаги е търсил политически партньори. „Спомнете си колко направих, за да имам партньори в парламента, но виждам с кого се здрависвате вие сега - с БСП и ДПС. Много се радвам, че Сергей Станишев няма да обяснява, че имам с вас задкулисни уговорки“, отвърна му още Борисов. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати