Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Събота
Юли 11
Начало arrow Политика arrow ЕНП удари рамо на пенсионната реформа

ЕНП удари рамо на пенсионната реформа

  Print E-mail
2011-11-17 14:41:40
източник: dnes.bg

Пенсионната реформа, предложена от българското правителство, е похвална и смела стъпка към продължаване процеса на реформи в страната и балансиране на нейните публични финанси. 

Това заяви председателят на групата на Европейската народна партия (ЕНП) в Европейския парламент (ЕП) Джоузеф Дол, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. 

Според него мерките за постепенно повишаване на възрастта за пенсиониране при навършване на 65 години за мъжете и 63 години за жените, започвайки от януари 2012 година, отразяват реално текущата икономическа и финансова ситуация в Европа. 

Усилията на България за реформи са в пълен синхрон с опитите на Европейския съюз да преодолее борбата с кризата и да предотврати бъдещи икономически кризи.

"Повишаването на трудовия стаж до 43 години за мъжете и до 40 години за жените е решителна и разумна мярка. Във времена на мрачни перспективи правилното решение е промяна на модела, а не генериране на допълнителен дефицит".

"По този начин българското правителство показва, че има политическата мъдрост да мисли не само за днес, но също така и за бъдещите поколения", каза в заключение лидерът на най-голямата политическа група в Европейския парламент. 

"Реформа като тази може и да е тежка за гражданите, но тя е необходима във времена, когато силни европейски икономики са изправени пред дефицит и висок дълг", смята Дол.

По думите му групата на ЕНП подкрепя фискалното благоразумие, основано на внимателни и практически реформи, които ще изведат Европа и нейните държави членки от кризата.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Недосегаеми не трябва да има - законът е над всички, заяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов пред БНТ във връзка с акцията на Прокуратурата в президентството и последвалите арести на ...
  Новини Президентът Румен Радев излезе сред народа пред президентството заедно с вицепрезидента Илияна Йотова. 
  Новини Прокурори влязоха в сградата на президентската администрация, съобщи БГНЕС. Пред сградата са една полицейска кола и два автомобила, единият от които със синя лампа.Колите са спрени точно срещу ...
  Новини Перник влиза от криза в криза. Това стана ясно от коментара на кмета на Перник Станислав Владимиров пред БиТиВи.Той посочи, че новият водопровод вече е дал лека авария. Сега той се ...
  Новини "За да спрем да налагаме масова психоза, Гешев трябва да арестува Борисов, а Кошлуков да се опита да бъде почтен. Изразявам силно безпокойство, че близо 20 часа няма заседание на ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?