28 Март 2024 г. Четвъртък

Жените и алкохолът привличат чужденците у нас

2010-07-29 11:23:31
Най-хубавото в България са алкохолът и жените. Това е общото впечатление на хилядите младежи от европейските държави, които се изсипват в Слънчев бряг. Само дискотеките в района са 30. Малката водка навсякъде е от 2 до 5 лева. А в повечето хотели българският алкохол е без пари, предаде бТВ.

В 4:20 сутринта по улиците се изсипват клиентите на нощните заведения. Обикновено пият водка с бира, шотове и смесица от различни алкохоли, изсипани в огромни халби, от които смучат с дълги сламки. После залитат, падат, повръщат, бият се. Трошат инвентарът на заведенията.


Само за месец юни там има 23 случая на хулиганство. Осем са заловените да карат с превишено количество алкохол. Трима холандци още са в ареста, затова, че счупиха крака на наш таксиджия за 20 стотинки.

"Поляк така се е напил преди дни, че се е удавил в хотелския басейн. Най-масово срещаната гледка са младежи на 18 години, припаднали по улиците от пиене”.

Много от пияните по улиците изглеждат на възраст под 18 години. Полицията обаче няма как да ги провери, тъй като паспортите им са в хотелите. Когато се напият и припаднат, ги намират ограбени. Спасява ги само държавната Бърза помощ, защото здравните им застраховки не покриват лечение на алкохолна кома”, заяви Стайко Манем, началник на РПУ-Несебър.

Спешната помощ в Несебър най-често се сблъсква с туристите и понася всички негативи. Ето какво разказа пред bTV доктор Минко Димитров, началник на Спешната помощ в морския град:


"При нас спокойни дежурства няма, тъй като ние обслужваме целия курортен комплекс Слънчев бряг и съставните селища на община Несебър, които също са курортни, една голяма част от тях. Имаме проблеми с туристи, които консумират големи количества алкохол и изпадат в неадекватно състояние. Там проблемът възниква във връзка с това ние да определим тяхното състояние дали е застрашаващо за техния живот и какви мерки и мероприятия да предприемем. (...) Екипите са опитни и успяваме да разберем какъв е основният проблем.

Имахме случай в село Кошарица с жена от малцинството, която беше подала адрес, че има кървене и е бременна във втори месец. Оказа се, че няма никакви проблеми, тя просто иска да й бъде направен аборт на място, за да не си плати пътя до Бургас".
източник: actualno.com

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати