20 Април 2024 г. Събота

10 навика, с които дразните колегите си

2011-11-16 13:45:27
Работата в екип често е предизвикателство заради различните характери на хората в него. За да върви работата добре и да се разбирате с колегите, е нужна известна тактичност, но може би понякога правите неща, които ги дразнят, а вие не се усещате.

Внимавайте да не прекалите, защото това може да подразни и шефовете, а знаем, че незаменими хора няма. Ето някои грешки, които може би допускате:

Набирате и разговаряте по високоговорителя на телефона. Трудно е човек да се концентрира и да работи около вас.

По време на среща или оперативка си разцъквате новия смартфон. Всъщност го правите постоянно.

Бавите служебните мейли или въобще не отговаряте. Нищо чудно, че колегите ви гледат лошо.

Все разправяте колко сте заети. С постоянното оплакване не само досаждате на колегите си, но и шефовете ще решат, че не можете да се справяте със задълженията си.

Закъснявате за срещите в офиса. Наистина може да сте доста заети с работата си, но губите времето на останалите, тъй като те не могат да започнат без вас.

Перчите се с постиженията си. Добре е шефовете да знаят, че полагате усилия и се справяте чудесно, но когато постоянно говорите за блестящите си успехи пред колегите, не печелите много симпатии.

Гримирате се на бюрото пред всички. Докато освежавате грима си, всички си мислят колко сте префърцунена и си губите времето, вместо да работите.

Оставяте хаос след себе си като например неподредени папки или неизмити чаши от кафе. Просто не е приятно някой да ходи след вас и да ви оправя кашата.

При проблем с колега винаги се оплаквате първо на шефа. Прилича много на „ще те издам на госпожата“ от детската градина, нали? Опитайте се първо да решите проблема си с колегата, може би ще успеете и така няма да злепоставите себе си и него пред шефа. А и никой началник не обича да си губи времето с разправиите на подчинените си.

Говорите твърде високо по телефона. Работата в голямо помещение с много хора има недостатъци – трябва да се съобразявате със силата на гласа си, иначе просто пречите.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати