26 Април 2024 г. Петък

ГЕРБ: Бюджет 2012 не бива да става залог на интриги

2011-11-16 13:35:58

Бюджет 2012 не бива да става залог на партийни интереси и интриги. 

Това призова от трибуната на Народното събрание заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев в дебата по проектобюджета. 

Той посочи, че най-важният закон на държавата се приема при изключително напрегната в икономическо и политическо отношение обстановка в Европа и в света. 

При изготвянето на бюджета най-важната цел била гарантиране на икономическата стабилност. 

„Бюджетът е инструмент, който защитава България от неспокойните европейски и световни пазари“, защити проекта на правителството Главчев.

Според него със заложените в него параметри се гарантира политика на ниски данъци и ограничена преразпределителна роля на държавата. Това щяло да доведе до привличане на инвестиции. 

Димитър Главчев отбеляза, че приходната част на бюджета е съставена по-консервативно – при растеж 1 процент, а един от основните инструменти за запазване на стабилността са еврофондовете. 

Друг стимул е запазването на ниските ставки по корпоративния данък и данъците върху доходите на физическите лица. 

„Трябва да се вземат трудни решения кои разходи да се намаляват и къде да се инвестира.  
Защото не бива да се изключва още по-тежка кризисна ситуация в Европа и в света“, заяви Главчев.

Той повтори уверенията на министъра на финансите – "при влошаване на показателите в Европа у нас да не се пипат парите за здраве, образование и инфраструктура". 

Това е доказателство за последователната политика на ГЕРБ за това, че реформата в тези области продължава, коментира депутатът.

Кабинетът работи за конкурентоспособна икономика, за отказ от принципа "полага ми се", убеден е заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ. 

Димитър Главчев увери, че Бюджет 2012 няма да струва на данъкоплатеца повече от предишната година. 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати