Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Сряда
Юли 8
Начало arrow Политика arrow ГЕРБ: Бюджет 2012 не бива да става залог на интриги

ГЕРБ: Бюджет 2012 не бива да става залог на интриги

  Print E-mail
2011-11-16 13:35:58
източник: dnes.bg

Бюджет 2012 не бива да става залог на партийни интереси и интриги. 

Това призова от трибуната на Народното събрание заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев в дебата по проектобюджета. 

Той посочи, че най-важният закон на държавата се приема при изключително напрегната в икономическо и политическо отношение обстановка в Европа и в света. 

При изготвянето на бюджета най-важната цел била гарантиране на икономическата стабилност. 

„Бюджетът е инструмент, който защитава България от неспокойните европейски и световни пазари“, защити проекта на правителството Главчев.

Според него със заложените в него параметри се гарантира политика на ниски данъци и ограничена преразпределителна роля на държавата. Това щяло да доведе до привличане на инвестиции. 

Димитър Главчев отбеляза, че приходната част на бюджета е съставена по-консервативно – при растеж 1 процент, а един от основните инструменти за запазване на стабилността са еврофондовете. 

Друг стимул е запазването на ниските ставки по корпоративния данък и данъците върху доходите на физическите лица. 

„Трябва да се вземат трудни решения кои разходи да се намаляват и къде да се инвестира.  
Защото не бива да се изключва още по-тежка кризисна ситуация в Европа и в света“, заяви Главчев.

Той повтори уверенията на министъра на финансите – "при влошаване на показателите в Европа у нас да не се пипат парите за здраве, образование и инфраструктура". 

Това е доказателство за последователната политика на ГЕРБ за това, че реформата в тези области продължава, коментира депутатът.

Кабинетът работи за конкурентоспособна икономика, за отказ от принципа "полага ми се", убеден е заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ. 

Димитър Главчев увери, че Бюджет 2012 няма да струва на данъкоплатеца повече от предишната година. 
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Перник влиза от криза в криза. Това стана ясно от коментара на кмета на Перник Станислав Владимиров пред БиТиВи.Той посочи, че новият водопровод вече е дал лека авария. Сега той се ...
  Новини "За да спрем да налагаме масова психоза, Гешев трябва да арестува Борисов, а Кошлуков да се опита да бъде почтен. Изразявам силно безпокойство, че близо 20 часа няма заседание на ...
  Новини Министърът на екологията Емил Димитров - Ревизоро и днес си е написал оставката, без да я съгласува с някого, но и без да опъва ластици, както се изрази по аналогия с думите на ...
  Новини 5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила. Това показват данните от последното проучване на "Тренд".ГЕРБ продължава да бъде ...
  Новини По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република България Румен Радев, съобщава Кремъл на своя уебсайт.Путин и Радев ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?