Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Понеделник
Април 19
Начало arrow Политика arrow ГЕРБ: Бюджет 2012 не бива да става залог на интриги

ГЕРБ: Бюджет 2012 не бива да става залог на интриги

  Print E-mail
2011-11-16 13:35:58
източник: dnes.bg

Бюджет 2012 не бива да става залог на партийни интереси и интриги. 

Това призова от трибуната на Народното събрание заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ Димитър Главчев в дебата по проектобюджета. 

Той посочи, че най-важният закон на държавата се приема при изключително напрегната в икономическо и политическо отношение обстановка в Европа и в света. 

При изготвянето на бюджета най-важната цел била гарантиране на икономическата стабилност. 

„Бюджетът е инструмент, който защитава България от неспокойните европейски и световни пазари“, защити проекта на правителството Главчев.

Според него със заложените в него параметри се гарантира политика на ниски данъци и ограничена преразпределителна роля на държавата. Това щяло да доведе до привличане на инвестиции. 

Димитър Главчев отбеляза, че приходната част на бюджета е съставена по-консервативно – при растеж 1 процент, а един от основните инструменти за запазване на стабилността са еврофондовете. 

Друг стимул е запазването на ниските ставки по корпоративния данък и данъците върху доходите на физическите лица. 

„Трябва да се вземат трудни решения кои разходи да се намаляват и къде да се инвестира.  
Защото не бива да се изключва още по-тежка кризисна ситуация в Европа и в света“, заяви Главчев.

Той повтори уверенията на министъра на финансите – "при влошаване на показателите в Европа у нас да не се пипат парите за здраве, образование и инфраструктура". 

Това е доказателство за последователната политика на ГЕРБ за това, че реформата в тези области продължава, коментира депутатът.

Кабинетът работи за конкурентоспособна икономика, за отказ от принципа "полага ми се", убеден е заместник-председателят на ПГ на ГЕРБ. 

Димитър Главчев увери, че Бюджет 2012 няма да струва на данъкоплатеца повече от предишната година. 
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че ...
  Новини БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста. - - Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с ...
  Новини Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцията на прокуратурата в ...
  Новини Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го приемат. ...
  Новини ГЕРБ ще внесе свой проект за Конституция днес. Ние искаме ВНС да се произнесе. Това заяви премиерът Бойко Борисов във фейсбук.Той каза, че още днес ще бъдат предприети действия да има възможност за ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?