26 Април 2024 г. Петък

Белица и Якоруда – кошмарът на ДПС

2011-11-11 10:40:14

ДПС призова органите на реда да вземат мерки за овладяване на ситуацията в общините Белица и Якоруда.

В декларация от парламентарната трибуна депутатът Муса Палев посочи, че за съжаление изборната борба в някои места като Белица и Якоруда все още продължава, и то по криминален начин.

"След 22,00 часа на 30 октомври поддръжниците на загубилия кандидат-кмет на община Белица решиха да протестират по най-грубия начин, като счупиха стъкла на сградата на общинската администрация и на клуба на ДПС, а пред очите на гражданите и полицаите бе пребит местен лидер на една партия", каза от трибуната Палев.

 

Той разказа още, че са били нарязани гумите на над 10 автомобила, и то само защото собствениците им били заподозрени, че са гласували за ДПС, а кметът на община Белица Ибрахим Палев е бил заплашен с убийство.

 

Днес племенникът му Муса Палев обяви, че през изминалите две денонощия е подпален автомобилът на кмета на община Якоруда, както и бали слама на жител на Белица във фермата му.

Депутатът обясни, че бащата на този човек е излежал 12-годишна присъда по време на възродителния процес, защото е отстоявал правата си.

"Сега неговият син е наказан за същото – че е упражнил конституционното си право на глас на избори", коментира Муса Палев.

"Населението на Белица живее с чувството, че зад посегателствата срещу демократичния вот и демократично избраните местни власти стоят нечии политически интереси, и се пита дали органите на МВР в общината не са получили нареждане за пасивното си поведение", посочи депутатът от ДПС.

По думите му, тъй като градчето е малко, населението знае кои са извършителите и подбудителите на тези деяния.

"Само органите на реда не знаят, макар че виновните стоят пред очите на полицаите всеки ден", каза Муса Палев.

Той предупреди, че напрежението расте, и призова органите на реда да си свършат работата, за да не се налага сезиране на европейските институции и хората да се самозащитават.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати