24 Април 2024 г. Сряда

Бойко Борисов избирал между петима за президент

2011-11-07 12:46:07

Пет варианта за кандидат-президент са обсъждани в ГЕРБ, призна министър-председателят Бойко Борисов в интервю за вестник "Труд".

"Ние имахме няколко варианта за президент. И всичките щяха да успеят. И аз. И Цветанов. Данчето Фандъкова. Кметът на Бургас Митко Николов. Имахме пет варианта", обяви премиерът и уточни защо се е спрял точно на строителния си министър.

"Как разсъждавах аз? Бургас е люлката на телевизия СКАТ, този град не трябва да го разклащам – и той би със седемдесет и няколко процента. Фандъкова вече си е влязла в амплоато на кмет. Ако нея бях извадил, трябваше Росен Плевнелиев да отиде кандидат за кмет на София – пак щеше да успее".

Борисов не пропусна да похвали новоизбрания президент, като го определи като "ведър, демократ с ясна визия, впечатлявал ме е с аналитичния си ум". Освен това по думите му излизането на Плевнелиев от кабинета няма да е проблем, защото Лиляна Павлова е успяла веднага да поеме работата.

По думите на Борисов лидерът на СДС Мартин Димитров му е признал, че "сините" са обсъждали името на Росен Плевнелиев като кандидат за кмет на София на изборите през 2007 година.

", похвали се премиерът.

Той бе категоричен, че не се притеснява от БСП и евентуалното завръщане на президента Георги Първанов в левицата, и отново посочи за основен свой опонент Ахмед Доган.

"Мен БСП не ме притеснява – и със Станишев, и с Първанов. Ако нямат подкрепата на ДПС, винаги ще са втори или трети. Вижте най-големите областни градове. 

Но ако българските турци подкрепят партията, която им направи възродителен процес, това е само по заповед. Иначе няма логика. Не случайно, нищо че ме иронизират, пръв от най-силните си противници слагам Доган. Той си държи партията, структурите, те действат като машина за избори в зависимост какъв сигнал им се подаде", обяви в заключение министър-председателят. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати