26 Април 2024 г. Петък

Топлото изнудвал бизнес дама 3 години

2010-07-29 09:44:51
При зрелищна акция преди два дни полицията арестува с белязани пари жената на Валентин Димитров Станислава. Съпругата на бившия шеф на "Топлофикация" бе придружавана от трима мъже, предаде АСН. 

Четиримата бяха задържани в момент, когато прибираха 10 хил. белязани лева от управителката на фирма "Еурозак" Анна Чирица. Парите били искани срещу обещание за продължаване на договора на бизнес дамата за почистване на сградата на "Топлофикация". Чирица обаче се оплакала от изнудването и белезниците щракнаха около ръцете на жената на Топлото и спътниците й пред офиса на фирмата в столичния квартал "Борово".

На див рекет е била подложена бизнес дамата Анна Чирица през последните 3 години. Това разкриха разследващи. Жената трябвало да бъде финансов донор на семейството на осъдения бивш шеф на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров-Вальо Топлото.

Чирица отказвала, но Топлото очевидно е имал влияние върху бившите си подчинени, защото след всеки отказ получавала обратен наказателен удар. Първо й увеличили наема на помещенията, след това намалили обема на работата й и съответно сумата, която й плащали. Накрая й прекратили договора.

Още с идването на Топлото като шеф на столичното парно през 2002-2003 г. фирмата на Чирица "Еурозак" получила поръчка да чисти помещенията на столичното парно. Чирица дори наела помещения на "Топлофикация" в блок на дружеството. Не е ясно дали бизнес дамата е плащала "отчисления" на Топлото, когато той е бил изпълнителен директор. Но пък задължението да дава лепта останало през годините. Още докато арестуваната преди ден Станислава е гадже на Димитров, Чирица я назначава в една от трите си фирми и й плаща висока заплата.

През април 2006 г., когато Валентин Димитров е арестуван за източването на столичната "Топлофикация", фирмата на бизне сдамата плаща социалните осигуровки на бременната вече Станислава - за да може тя да вземе прилично майчинство, което е 90 на сто от заплатата.

През юли 2007 г. обаче Топлото излиза от ареста. Оттогава датират опитите на семейството да рекетира Чирица. Заплашваха ме, договорът ми ще бъде прекратен, ако не си плащам, разказала тя през разследващите.

На 18 юли обаче чашата преляла за Анна Чирица. Тогава Топлото пратил жена си на среща с бизнес дамата в сладкарница "Неделя" до пазара "Красно село". Със Станислава дошъл и набит мъж със заплашителен поглед. Жената на Топлото заявила, че има последен шанс да се спаси и да продължи да чисти "Топлофикация".

Определила й едноседмичен срок за събиране на сумата от 10 000 лв., която трябва да й бъде предадена. На следващия ден Анна Чирица отишла в полицията и разказала за заплахите. Така се стига до ареста на Станислава Димитрова на 27 юли. Вчера прокуратурата й повдигна обвинение за рекет.
източник: actualno.com

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати