28 Март 2024 г. Четвъртък

Кунева пак ще обикаля страната в търсене на алтернатива

2011-11-07 06:17:23

След като събра 14% от одобрението на избирателите Меглена Кунева реши да търси алтернатива, без подкрепата на партии.

На специална пресконференция днес тя обяви, че отново тръгва на обиколки из България, за да разбере в следващите месеци точно как да стане това.

„С Любомир Христов обещахме да се върнем по всички места, в които сме били по време на кампанията. Това е много работа ще стигне за месеци“, посочи Кунева.

Тя обясни, че през следващите месеци ще реши как да оправдае очакванията на хората и как да им предостави алтернатива в посока на гражданското общество.

"1 млн. българи не са чути на тези избори. Това са хора, за които аз искам да се грижа", коментира тя.

Меглена Кунева отрече на този етап да прави партия. „Не смятам, че отново около един човек да се създаде партия е добра рецепта“, заяви тя и добави, че партия се прави с желание да се участва на избори и да се вземе властта.

„Това, което аз искам, е да събудя нацията“, каза Кунева.

Меглена Кунева повтори три пъти "Не, не и не" на въпроса дали се е срещала със заместник-председателя на ДПС Лютви Местан.

"Мога да го кажа върху Библията. Уверявам, че няма партиен лидер, с когото да съм се договаряла. Не съм кандидат на г-н Първанов и няма да бъда. Не, нямам общо с БСП, ДПС и ГЕРБ", увери тя.

По думите й на изборите хората не са гласували за "назначените кандидати". "Между ГЕРБ и БСП има много общи неща", коментира още Кунева.

Тя обясни, че не е искала да призове хората, които са гласували за нея на 23 октомври, да подкрепят някой от кандидатите на втори тур, защото била против това цялата власт да бъде в ръцете на една партия, както и против това БСП да вземе пореден мандат в президентската институция.

"Никога не сме имали повече съмнения за честността на изборите", изтъкна бившият кандидат за президент. 

Кунева иронично допусна, че след години може изборите изобщо да се отменят, за да се спестят средства и спокойно хора да бъдат назначавани на ключови позиции на база на личния рейтинг.

"Написахме един текст, който да се хареса на западните ни партньори, но тук той не работи", така тя определи действащият Изборен кодекс.

Меглена Кунева поздрави за успеха новите президент и вицепрезидент на България Росен Плевнелиев и Маргарита Попова и им пожела да успеят да преодолеят международната изолация на страната, до която е довела липсата на предсказуемост в политиката.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати