28 Март 2024 г. Четвъртък

Представиха StarCraft II със среднощно парти

2010-07-29 09:19:59

Десетки родни геймъри се събраха в понеделник вечерта, за да отпразнуват заедно появата на една от най-чаканите игри през последните 10 години - втората част на стратегията в реално време StarCraft.

Събитието, организирано от дистрибутора на компютърни игри„Пулсар", се състоя на първия етаж на „Сердика Център" и продължи до ранни зори.

Водещ беше популярният телевизионен водещ Роро, а познатата от „Music Idol" певица Ели Раданова беше специален гост на събитието.

Геймърите имаха възможност да получат предварителнозапазеното си копие на "">Най-запалените се срещнаха с един от персонажите от любимата си игра и гледаха кадри от създаването на StarCraft II и интервюта с екипа, осъществил проекта. Саундтрак на партито беше оригиналната музика на играта. „Пулсар" и спонсорите на събитието от „Технополис" бяха подготвилитомбола с много награди за присъстващите.

StarCraft е една от най-успешните компютърни игри в историята с повече от 10 милиона продадени копия на първата част и нейното допълнение Brood War.

Добрата история и огромното разнообразие от стратегии допринесе за невероятното дълголетие на творението на Blizzard. 12 години след премиерата си, StarCraft все още се играе от милиони геймъри по цял свят. Това е изумително постижение в света на все по-шарените и технически съвършени компютърни игри, където заглавията остаряват заброени месеци.

StarCraft II пренася битките в триизмерното пространство с нови светове, единици и сгради, но и с изцяло нов подход към историята.

Представената Wings of Libery е първа част от трилогия, като всяка игра ще се концентрира върху една от враждуващите „раси", в случая обект на внимание са хората (Terran). По-късно очакваме Heart of the Swarm (Zerg) и Legacy of the Void (Protoss).

източник: news.bg

Последни новини от категория Технологии


Новини
През тази нощ, в 3:00 ч. превъртяхме часовниците с един час напред по лятното часово време.Припомняме, че смяната на астрономическото време с лятно беше въведена с цел икономия на р ...
Новини
През последните няколко мандата сякаш свиканахме управляващите да вземат странни решения "в 12 без 5". Спорни законодателни инициативи, ударни назначения в държавната администрация, ск ...
Новини
Радослав КЪРДЖИЕВ, управител на „ИКОН“ ООД: „Обслужваме хора, които работят с много и различна информация“ След успешно реализиран проект от една от водещите фирм ...
Новини
Facebook работи върху сайт за проследяване на руската пропаганда в мрежата, предаде Дойче веле.Новият портал на компанията ще показва дали дадена публикация е свързана с руск ...
Новини
Защо шесто поколение изтребител на Русия може да победи американските изтребители F-22 или F-35 по време на въздушна битка, пише в коментарен материал списание National Interest.Авторът на с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати