26 Април 2024 г. Петък

Порутената Бузлуджа струвала скъпо, та я харизали на БСП

2011-11-04 13:13:28

"Поддръжката и охраната на паметника на връх Бузлуджа струват скъпо и затова той е прехвърлен на БСП", каза в парламента Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството.

Тя отговори на въпрос на народния представител Станислав Станилов за безвъзмездното прехвърляне на имота, който вече е собственост на Столетницата.

Реалното прехвърляне на собствеността стана на заседание на Министерски съвет в края на септември.

Имотът всъщност е с площ 2719 кв.м и е част от землищата на две села в Старозагорско.

Преди това почти цял месец Бойко Борисов и лидерът на БСП Станишев си подхвърляха реплики през медиите за състоянието на символа на червените покрай Националният им събор.

"Да пуснат писмо, да си я вземат и да се оправят", каза накрая премиерът и левицата го направи.

От думите на регионалния министър Лиляна Павлова днес обаче стана ясно, че прехвърлянето на порутения символ не е въпрос на мъжка дума, а на пари.

 

Още в средата на август областният управител на Стара Загора се е жалвал пред министерството на регионалното развитие, че има редица затруднения по поддържането на комунистическия паметник.

Той е в изключително лошо състояние, което води до невъзможност да се използва сградата и достъпът до нея е забранен, цитира писмото министър Павлова пред депутатите.

Освен това местонахождението на обекта изисквало денонощна охрана, която струвала скъпо. Затова областният управител на Стара Загора поискал паметникът да бъде прехвърлен на БСП още тогава.

И докато медийните изяви се вихриха, Лиляна Павлова е направила това предложение на МС и Бузлуджа стана собственост на БСП.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати