19 Април 2024 г. Петък

"Наглеците" говорят, а ние плащаме!

2011-11-04 13:08:51

"Московски, хубаво е да отидеш в парламента и по Дунав мост 2 оскъпяването, както за магистрала "Люлин", да го изложиш пред парламента, за да се знае, че този мост се оскъпява вследствие на предишното правителство".

Такава е заръката на премиера Бойко Борисов към транспортния министър по време на заседанието на последния Министерски съвет.

В края на октомври стана ясно, че проектът за втори мост над Дунав се оскъпява с около 27 милиона евро заради смяната на пилоните на моста от стоманени със стоманобетонни.

Сметката беше представена на Ивайло Московски от инженер-консултанта по проекта, а транспортният министър я обяви пред медиите, като не пропусна да подчертае, че това е свършено от предишното правителство.

Сумата ще бъде платена от резерв във финансовия меморандум на проекта, без да бъде натоварен допълнително държавният бюджет. Затова в сряда кабинетът удължи сроковете по заемите от Европейската иневстиционна банка, за да намери парите и да завърши Дунав мост 2 до края на 2012 г.

Тук стигаме и до заръката на премиера, който продължава с наставленията си към Московски да обясни на всеослушание, че предишните са виновни.

 

"Вследствие на некомпетентността им, на това че са го забавили, на това, че са допуснали да подпишат такъв договор, за който е било ясно, че няма как да бъде изпълнен", обяснява Борисов.

"Сиреч, пред парламента да се обясни всичко това, защото виждате, че минат няколко месеца и тези наглеци почват да говорят, че ние сме оскъпили магистрала "Люлин". По същия начин после ще бърборят и за Видин", продължава той.

"Да, и затова ще отидеш в парламента и ще обясниш на всички депутати, че ние всъщност плащаме сметката, като почти всичко до този момент", наставлява премиерът.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати