29 Март 2024 г. Петък

Местан: Гафът "Бояна" е комичен инцидент!

2011-11-03 08:28:37

Лютви Местан определи като комичен инцидент сагата в "Бояна" с обърканите домове на Борисов и Първанов.

"От това не могат да се вадят политически заключения", категоричен бе той и хвърли вината върху служителите на охраната от НСО.

След първия тур на изборите зам.-председателят на ДПС, отивайки в резиденция "Бояна" за среща с президента, се оказа ненадейно в хола на премиера. След изказването си пред bTV за случая, вчера Бойко Борисов се извини на Местан, като обясни, че с разказа си за грешката не е искал да притесни с нещо Лютви Местан.

 

Днес дясната ръка на Сокола каза, че все пак е провел срещата си с президента, макар и със закъснение заради неочакваното рандеву с Бойко Борисов.

Но именно защото е бил гост на Първанов и не е оторизиран да бъде негов говорител, не се чувства в състояние да представи съдържанието на разговора им. Това решение, по думите му, трябва да бъде на президента.

"И все пак трябва да подчертая няколко неща. И най-важното е, че между нас не се размени нито една дума, която да потвърждава внушението, че има някакъв проект между г-н Първанов и Движението за права и свободи", категоричен е Местан.

Колко гласа даде за Калфин ДПС?

Зам.-председателят на движението определи като спекулативни тезите, че участието на ДПС на втория тур на изборите е било по-сдържано, за да не се стигне до победа на Калфин, а и да обслужат интересите на Станишев, а не на Първанов.

Той посочи, че ДПС постига за своите партийни листи резултат от 316 хиляди гласа, което за местен вот е най-силното представяне на партията.

"Не може да очаквате една партия да мобилизира по-голям ресурс за кандидат за президент на друга политическа сила, отколкото за собствените си партийни листи. Ако гласовете, които сме дали за Калфин, са под 315 хиляди, тогава може би ще има основание за подобни внушения", каза Лютви Местан.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати