26 Април 2024 г. Петък

Дянков: След 5,6 години българите ще са по-богати от гърците

2011-11-02 07:30:48

Много лоша идея в много лош момент - така министърът на финансите Симеон Дянковопредели идеята на гръцкия премиерГеоргиос Папандреу за провеждането нареферендум в страната за спасителния план на ЕС.

"Финансовите министри на Европа работихме много за този спасителен план. Тъкмо се бяха успокоили пазарите и сега след този ход на Папандреу пазарите полудяха", „Много зле обмислен ход, типичен ход за социалист".

По думите му референдумът може да спаси Папандреу и правителството, но гръцкият народ ще страда и цяла Европа ще страда от това. В техния парламент се борят да покажат на германците, че на Гърция трябва да се помогне, отбеляза още финансовият ни министър.

Симеон Дянков поясни думите си от миналата седмица, когато винтервю за „Ди Велт", той призна, че кризата, която разтърсва Гърция, е от полза за България, а българите"до известна степен са щастливи от нещастието на гърците"
По думите му години наред сме гледали към Гърция, че живеят много добре. Дянков припомни, че тази година пенсиите в страната паднаха с близо 40%.

"Гърците са живели близо 20 години извън възможностите си. След 5,6 години българите ще са по-богати от гърците",обяви вицепремиерът Дянков.

Гърците дълго ще страдат, докато ние ще живеем трудно, но след това ще бъдем по-добре от Гърция, убеден е Дянков. Вижте и румънците работят добре и ще бъдат след време по-добре от гърците, а те ще страдат още десетилетие, категоричен бе финансовият министър.
Той обаче посочи, че за нас е много по-добре, ако и Гърция и Румъния са по-добри икономики.

За бюджет 2012 Дянко изтъкна, че това е най-добрият бюджет, който сме имали. По думите му така считат и от Европа. „В него има достатъчно буфери", каза вицепремиерът.

Мислехме много как да го направим - ситуацията през лятото много се промени и влоши в Европа и затова направихме по-консервативен бюджет, отбеляза Дянков.

източник: news.bg

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати