19 Април 2024 г. Петък

Чантата – огледало на женската душа

2011-11-02 07:12:54

Дамската чанта не е само важен аксесоар на съвременната жена, но и начин да се надникне във вътрешния й свят, пише lady.mail.ru. Испанските психолози са се заели с нелеката задача да направят разбор на размера, формата, цвета и начина на носене и какво говорят те за притежателката й.


Размерът

Жените, които носят големи чанти, се отличават с целеустременост, начетеност и енергичност. Обикновено те са любящи жени и грижовни майки. Жената с голяма чанта обикновено не е склонна да усложнява житейските си проблеми.

Дамите, предпочитащи малките чанти, имат остър ум и чудесно чувство за хумор. Те винаги знаят какво искат от живота. На външен вид са очарователни и леко замечтани, което ги прави желани в очите на мъжете.

Чантите със строга форма може да се видят в ръцете на деловите и практични жени, които добре знаят цената си и не обичат повишеното внимание към особата си.

Жените противнички на консерватизма избират "">Притежателките на чанти с черен цвят умеят да боравят с пари. Те не са приказливи и са интровертни. Дълго и внимателно избират приятелите и спътниците си в живота.

Активните и дръзки жени, живеещи на пълни обороти, харесват чанти с ярки цветове.

Светлите и топли тонове на дамската чанта говорят за романтичността на притежателката й. Обикновено тези жени са любознателни и щедри.

Начин на носене

Консервативните дами носят чантата си за дръжката. Те винаги са пунктуални и строги.

На сгъвката на лакътя чантата си носят жените, които могат да отстояват идеите си. Те са практични и умни, но не умеят да хитруват.


– ако ръката се движи в такт с ходенето, това е признак за жизнерадостен характер.

– ако ръката е вдигната към рамото (хванала дръжката) – това е смела и енергична жена, която сама решава проблемите си.

Жената, която носи чантата си под мишница, е сдържана. На нея може да се разчита.


А вътре...

Замисляли ли сте се колко неща има в чантата ви. Отговорът е от 20 до 50! А сега се опитайте да си припомните кога за последен път сте я подреждали.

Хаосът в чантата говори, че жената е романтично създание. Тя често има емоционални върхове и падения, а по натура е по-скоро оптимист.

Когато в дамската чанта няма нищо излишно, притежателката й може да бъде описана като силна духом и целеустремена особа. Тя мисли рационално и планира всичко.

Изобилието от сантиментални вещи, като снимки, детски рисунки, талисмани, характеризира чувствителна и ранима натура.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Любопитно


Новини
Снимка visual capitalistКъдето има хора, има и вируси. Някои от тях заразяват малко хора и не предизвикват масова истерия, ала други, като COVID-19, достигат до нивото на пандемия. В модернит ...
Новини
Лонгирбюерн е най-северният град в света, разположен на норвежкия архипелаг Свалбард, само на 650 мили от Северния полюс. Там в продължение на 4 месеца в годината е непрогледен мрак. Градът ...
Новини
40 години по-късно пускат снимките на Георги Иванов с мистични гледки към Земята, съобщава БНТ.На 7 април в 20,45 часа БНТ1 ще излъчи филма "Полет на ръба на безкрая". Филмът п ...
Новини
Присъствието на коледната елха е задължителен елемент от празниците. Но кога и къде бележи началото си тази традиция? Дърветата отдавна са били използвани за украса на домовете. Още древните китайц ...
Новини
През последните 30 хил. години, племето на сентинелите живее щастливо на малкия си остров, напълно здраво, без нужда от допир до външния свят. От много години насам, никой не може да посещава остров ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати