20 Април 2024 г. Събота

Боянски потайности. Местан при Първанов. Не – при Борисов

2011-11-02 07:07:51

Дясната ръка на Ахмед Доган – Лютви Местан, настоя за извинение от Бойко Борисов и опроверга внушенията, направени от премиера пред bTV, че е договарял с Георги Първанов изборите.

Поводът за думите на Местан е сутрешната тирада на Бойко Борисов, който описа случка от миналия вторник, когато, без да иска, вместо при президента Първанов, зам.-председателят на ДПС отишъл при него.

"Миналата седмица, веднага след първия тур, рано сутринта пия кафе и от НСО на портала викат – абе, дошъл е Лютви Местан. Бре! Викам веднага – поканете го, дай да направим тук турско кафе, да чуем какво ще каже. А нямаме среща, нищо. Даже му се зарадвах, викам тамън малко ще обсъдим изборите, как се справихме. Той като ме видя, много се стресна, вика – аз съм за друга среща. Просто беше объркал къщите – моята с на Първанов, те са на една улица, с една порта", спомни си тази сутрин Борисов.

И премиерът, и президентът живеят в резиденция "Бояна", но Местан, обяви днес, че не знаел, че тя е общ дом и на двамата.

И преди той бил влизал през един портал за среща с държавния глава, но този път не е знаел, че първите политици в държавата влизат от различни входове. 

Към 9,30 часа на 25 октомври служител на НСО го въвел в една къща. След като чакал 15 минути, пред него "се появи премиерът".

"Пред мен се появи премиерът на Републиката. Трябва да призная, че наистина изпаднах в доста конфузна ситуация. Както самият той сутринта в ефир каза –Извинете, г-н премиер, явно има някакво недоразумение, аз нямам среща с вас, срещата ми е при г-н Първанов". Не знам чия е грешката, аз не съм човек, който ще се натресе някъде без покана", обясни случката депутатът от ДПС и допълни, че се е извинил, след което поел пеша покрай дълга стена и стигнал до резиденцията на президента.

В писмото си до Борисов Местан заявява, че е станал жертва на непрофесионално действие на служителите, което не предполага да бъде използван за рупор на политически внушения.

"Сега очаквам в изискуемата форма да поднесете извиненията си в името на мъжката хигиена, която е дължима независимо от политическите ни различия", пише още Местан.

"Недопустим е начинът, по който министър-председателят използва гафа на собствените си служители", категоричен бе още веднъж депутатът.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати