24 Април 2024 г. Сряда

Бойко Борисов си поиска втори мандат

2011-11-01 07:16:21

Бойко Борисов си поиска втори мандат на изборите през 2013 г. и още 4 години да е премиер на страната, за да довърши започнатото.

"Трябва да се почне новият бюджетен период на ЕС, за да не се спрат проектикато магистрала "Тракия", поясни той мотива си да иска да остане във властта.

По думите му резултатите от Изборите 2 в 1били знак, че правителството трябва да продължи да работи, и то сериозно.

"Хората видяха, че в тази криза успяваме да сложим парите в най-нужните места и оцениха, че имаме най-ниските данъци, оцениха, че свалихме дефицита, че дадохме пари в земеделието. Беше важно да имаме този вот на хората, за да довършим реформите", обяви Борисов пред bTV.

Що се отнася до упреците за провеждането на изборите, премиерът коментира, че при първия тур се е търсело спестяване от парите на данъкоплатеца, а на втория тур се е гласувало много бързо.

"Мисля, че в поне още няколко града можехме да спечелим", коментира той резултатите на ГЕРБ на местните избори.

"Шампанско да сте видели при нас? На другата сутрин в 10.00 часа бяхме в Министерски съвет. Сега трябва да се работи два пъти повече, защото времето минава бързо", аргументира се министър-председателят.

По думите му вчерашното заседание на МС за бюджета за догодина е било инфарктно.

 

"Вчера, като видяхме парите за следващата година, всички министри щяха да получат инфаркт, защото трябва да правим повече с по-малко пари", заяви Борисов.

"Във всички случаи през 2012 година ще имаме по-лош живот.  Животът ще е по-лош за министрите. Когато имаш по-малко пари, по-малко неща може да направиш, но за хората ще бъде по-добър", надява се той.

Борисов обясни, че в Бюджет 2012 се увеличават средствата за здравеопазване, за образование, за култура. Намалени са обаче парите за МВР, за армията, за разузнаването, за ДАНС.

"Даваме с 50 милиона повече за образование, парите за здравеопазване са рекордни. По болниците заварихме огромни дългове, които поизчистихме, така че сега още повече ще се усетят парите, които ще имат", похвали се той.

Премиерът похвали и общините, като заяви, че те се справят все по-добре с проектите, затова държавата е отделила над половин милиард лева за кофинансиране.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати