25 Април 2024 г. Четвъртък

Плевнелиев обеща здрава работа и ясни резултати

2011-10-31 08:18:59

"Поемам ясен ангажимент хората да видят ясни резултати от нашия труд", заяви новоизбраният президент Росен Плевнелиев пред БНТ.

Той обеща, че работата на институцията ще бъде прозрачна и заяви, че "искаме да извадим президентството от всички зависимости".

Относно упреците, че ще бъде "кукла на конци" на премиера Борисов, Плевнелиев заяви, че е прагматичен човек и екипен играч, а когато има национална кауза, ще се взимат правилните решения.

"Аз нямам никакви притеснения. Знам, че ще има конфликти, знам, че ще има искри. Няма нищо лошо в това. Ние сме мотивирани да работим здраво. Времената са тежки. Необходими са и тежки решения", изтъкна той.

 

На въпрос за екипа, който ще вземе със себе си на "Дондуков 2", Плевнелиев заяви, че в момента има най-много трима-четирима души, на които да се опре и ще уплътни следващите месеци до встъпването си в длъжност, за да намери правилните хора.

От думите му стана ясно, че с него в президентството отива сегашният заместник-министър на регионалното развитие Екатерина Захариева.

Росен Плевнелиев заяви, че е е категорично "за" референдумите, а на въпрос за големите енергийни проекти на страната коментира, че предпочита не толкова да сме енергиен център, а да имаме енергийна ефективност.

За бъдещето на АЕЦ "Белене" той заяви, че очаква мнението на световни експерти, а за петролопровода Бургас-Александруполис изтъкна, че печалбите от него са равни на дневната печалба от туризма.

Плевнелиев благодари на опонента си Ивайло Калфин за коректното поведение в края на кампанията и го определи като "достоен противник". Не толкова ласкав обаче бе за лидера на БСП Сергей Станишев, който по думите му, не познава държавността.

"Те отново получиха урок", бе коментарът на Плевнелиев за представянето на левицата. Той призова БСП, ако има доказателства за подмяна на вота, да ги предаде на компетентните органи.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати