25 Април 2024 г. Четвъртък

Пестелива победа за Реал Мадрид

2011-10-30 08:21:01
С единствения гол на Гонсало Игуаин Реал Мадрид спечели минимална победа с 1:0 като гост на Реал Сосиедад в мач от 10-я кръг на испанската Примера Дивисион.

Аржентинецът се разписа още в 9-та минута след асистенция на Фабио Коентрао. След това обаче мадридчани не показаха почти нищо от онази игра, с която вкараха 28 гола в последните 7 мача.

Домакините обаче също не показаха нищо особено в атака и така мачът логично приключи при този резултат.

След победата Реал Мадрид излезе начело в класирането в Примера Дивисион, но утре Леванте може да си върне лидерството, ако победи Осасуна като гост.





Мачът очаквано започна с превес на гостите от Мадрид, като най-активен бе Кристияно Роналдо. В 3-та минута той бе изведен зад защитата, но протестите на домакините за засада го разколебаха и въпреки че такава нямаше, Роналдо отигра несериозно с триков удар.

Две минути по-късно Роналдо се включи в индивидуален пробив по крилото и след това без да се лигави опита силен удар от малък ъгъл, но вратарят спаси.

Натискът на Реал продължи и в 9-та минута напълно заслужено откри резултата. Коентрао видя изскачащият зад защитата Игуаин и го изведе сам срещу вратаря, след което аржентинецът елегантно копна над Браво.

В 15-та минута домакините сътвориха единствената си що годе смислена атака за първото полувреме. При нея Марига игра добре пред наказателното поле и намери Бергара, но той се забави с обработването на топката и тя му бе избита.

Реал обаче също бе понамалил оборотите и въпреки че продължи да доминира, нямаше тази острота от предишните мачове. В 27-та минута след центриране на Ди Мария Серхио Рамос засече отблизо с глава, но Браво не бе затруднен да улови топката.

Вратарят на домакините обаче бе доста затруднен малко след това, когато Роналдо отправи изненадващ топовен удар от почти 30 метра и вратарят не успя да улови топката, но и нямаше кой да направи добавка.

При бързо изпълнение на фаул до тъчлинията Анхел ди Мария се включи остро в наказателното поле и отправи фалцов удар с външната част на крака, но Браво спаси.

В 42-та минута Игуаин и Ди Мария направиха най-красивата атака за първото полувреме, преминавайки цялото поле с два дълги паса и накрая Ди Мария изведе Игуаин между двама защитници, но неговият удар бе спасен от вратаря.

Второто полувреме започна доста скучно, като играта бе разпокъсана и статична. Реал Мадрид продължи да има леко териториално преимущество, но без да създаде нито едно голово положение.

Първата интересна ситуация дори бе пред вратата на Касияс, когато в 60-та минута Чаби Алонсо сбърка в собствената си половина и Карлос Вела открадна топката, но ударът му отдалеч бе спасен от Касияс.

Малко по-късно и влезлият като резерва Гризман пробва мерника си от дистанция, като в този случай Касияс бе доста по-затруднен, но все пак не сбърка. Гризман обаче можеше спокойно да получи директен червен картон малко по-късно, заради безумно влизане с бутоните напред в крака на Серхио Рамос, но съдията се смили и му показа само жълт.

В 70-та минута Реал Мадрид стигна до първото си голово положение за второто полувреме. Тогава Игуаин навлезе непокрит в наказателното поле, но вместо да стреля директно реши да търси Кака встрани  и сбърка, защото подаването бе пресечено.

Малко след това столичани създадоха и първата си типична бърза контраатака, която за малко не завърши с гол. Тя бе започната с добро отиграване в защита на Серхио Рамос, после Кака изнесе топката и подаде на Ди Мария. Той пък даде страхотен фалциран пас, който мина зад защитата и намери непокрития на далечната греда Серхио Рамос, но той засече неточно.

След краткото съживяване на мадридчани обаче мачът продължи да е разпокъсан и до края нямаше повече интересни ситуации.


Реал Сосиедад - Реал Мадрид 1:0

0:1 Игуаин 9

Реал Сосиедад: Браво, Карлос Мартинес (84 Агирече), Демидов, Кадамуро, Иниго Мартинес, Микел Гонсалес, Бергара (86 Рубен Пардо), Марига, Естрада (61 Гризман), Чаби Прието, Карлос Вела

Реал Мадрид: Касияс, Коентрао, Рамос, Пепе, Арбелоа, Ласана Диара (69 Кедира), Чаби Алонсо, Йозил (64 Кака), Ди Мария, Роналдо, Игуаин (81 Бензема)
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати