26 Април 2024 г. Петък

Кой кого целувал – разказ по картинка на Станишев

2011-10-28 16:46:53

"Аз не съм се целувал с Доган, но Бойко Борисов е". Така лидерът на БСП Сергей Станишев отговори на премиера Борисов, който заяви, че соцпартията става силна само ако се целува с ДПС. 

Заигравката с „целувката“ тръгна от лидера на ДПС Ахмед Доган, който след първия тур на президентските избори категорично застана зад кандидата на левицата Ивайло Калфин на балотажа. В замяна на подкрепата Доган си поиска скромно „една хубава целувка“. 

Станишев обаче показа на медиите стара снимка на Борисов и Доган, на която двамата са се прегърнали и аха-аха да се целунат. 

„Борисов подарява кученца на хората, които цени и уважава – на американския президент Барак Обама, руския премиер Владимир Путин и на Доган“, каза още червеният лидер. „Така че да не обяснява врели-некипели“, сопна се Станишев, който допълни, че такива подмятания не отивали на един премиер. 

Иначе по повод заявената подкрепа за Калфин от страна на Доган Станишев отново заяви, че социалистите приемат подкрепата на всички български граждани.

„Не виждам нищо лошо една демократична българска партия да има правото да си заяви позицията“, смята лидерът на БСП. Той очаквал и други партии да се определят така, но явно не им е стигнал куражът. 

Според лидера на социалистите между първия и втория тур ГЕРБ продължавали с репресиите и налагали страх. Той даде пример с две села в община Своге, където на първия тур спечелили кандидати на БСП и на следващия ден съпругите им били уволнени.

 

Станишев подчерта, че първият тур на изборите е тотален провал и връченият златен скункс на шефката на ЦИК Красимира Медарова всъщност трябвало да бъде за премиера Бойко Борисов. 

На дневен ред е дали ЦИК ще осигури честни и почтени избори на втория тур, е позицията на червените. Те са изпратили до комисията писмо, в което настояват ЦИК да се произнесе с решения по неуредиците, които възникнаха на първия тур.  

Така например трябва да се уточни кога е крайният час за гласуване и как да гласуват хората, които са попаднали в забранителните списъци за местните избори. Предложението на БСП е те да упражнят правото си на глас след представяне на удостоверение от ГРАО за настоящия им адрес в съответната СИК.

Също така трябва да се забрани да се допускат цивилни полицаи в секциите. „Ако не се вземат мерки, може да се провали и вторият тур“, категоричен беше Станишев. 

От БСП ще изчакат окончателните резултати от втория тур на президентския вот и тогава ще преценят дали да искат касиране на изборите. От левицата допълниха, че има много предпоставки за недоверие към резултатите и няма да се поколебаят да предприемат и тази стъпка след балотажа.

Освен за София социалистите смятат, че има достатъчно основание да се иска касиране на изборите и в Силистра, Нова Загора, Етрополе и Ботевград. 

Станишев приема като официална позиция думите на премиера Борисов, който се съгласява на ръчно броене на бюлетините. 

Лидерът на БСП обаче категорично отхвърли тезата на премиера, че сблъсъкът на втория тур щял да бъде между ГЕРБ и ДПС, а не между ГЕРБ и социалистическата партия.

„Ясно е, че основният опонент на ГЕРБ е БСП“, аргументира се Станишев. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати