25 Април 2024 г. Четвъртък

"Челси" преодоля "Евертън" след страхотна драма и гол в 116-ата минута

2011-10-27 03:21:11
"Челси" се класира за четвъртфиналите на "Карлинг къп" след драматична победа над "Евртън"Гудисън парк" видяха два червени картона, две пропуснати дузпи и победен гол в 116-ата минута.

"Челси" получи отличен шанс да поведе в резултата в 16-ата минута, след като Джони Хейтинга фаулира в своето наказателното поле Джощуа Макекран. Никола Анелка обаче пропусна отсъдената дузпа.

Все пак в 28-ата минута лондончани поведоха в резултата с попадение на Саломон Калу, който се разписа с хубав удар извън наказателното поле.

В 58-ата минута "Чесли" остана с човек по-малко, след като вратарят Рос Търнбул получи директен червен картон за нарушение в наказателното си поле срещу Луис Саха. Влезлият като резерва Петър Чех обаче спаси дузпата, изпълнена от Лейтън Бейнс.

Въпреки това "Евертън" успя да се добере до продължения с гол в 83-ата минута, когато Луис Саха се възползва от центриране на Шеймъс Коулман. В 107-ата минута и домакините останаха с десет души на терена, след като Ройстън Дренте беше изгонен за втори жълт картон

Двубоят отиваше към изпълнение на дузпи, но в 116-ата минута Даниел Стъридж донесе победата на "Челси". Нападателят на лондончани довкара отбита от вратаря на "Евертън" Ян Муха топка след изстрел на Флоран Малуда и прати своя отбор в следващия кръг на турнира.

Още по-голяма драма предложи последният двубой от осминафиналите между "Блекбърн" и "Нюкасъл"Нюкасъл", който заедно с "Манчестър сити" е единственият отбор без загуба в английския елит, допусна попадение в своята врата още в петата минута. Рубен Рокина се възползва от центриране на Мартин Олсон и с изстрел от около 11 метра откри резултата.

През втората част "Блекбърн" удвои преднината си след точно изпълнена дузпа от Якубу, отсъдена за нарушение на вратаря Тим Крул срещу Рокина. Домакините вече се виждаха сигурни участници в следващия кръг, когато получиха два гола в продължението на редовното време.

Първо Дани Гътри се разписа след страхотен удар от над 30 метра, а Йоан Кабайе изравни от пряк свободен удар. В 9-ата минута на първото продължение Мортен Гамст Педерсен отново изведе "Блекбърн" напред в резултата, след като изпълни отлично пряк свободен удар от около 35 метра.

В 105-ата минута Петър Льовендкрандс отново върна "Нюкасъл", след като се разписа от дузпа. В допълнителното време на второто продължение Гаел Живе вкара с глава и  прати своя отбор на четвърфиналите.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати