23 Април 2024 г. Вторник

Батков: Симпатизирам на Радуканов, Мъри не е лош вариант

2011-10-26 18:25:33
Симпатизирам на Милен Радуканов като треньор, но и Станимир Стоилов не е лош вариант за "Левски", заяви собственикът на сините Тодор Батков.

Той допълни, че пред клуба има "всякакви възможности" за нов треньор, но още не е настъпил моментът за смята на настоящия наставник Георги Иванов-Гонзо.

"На Нова година ще има промени. Сега няма да дефинирам какви ще бъдат те, но ще ги има. Засега ще се въздържа от уволнението на Гонзо. Няма да го гоня, но всеки е способен сам да взима решения. Гонзо живее за "Левски" и дава всичко от себе си. Дай Боже, да имаме повече такива служители. С чиста съвест казвам, че му имам доверие. Но вече е време все пак да започнем да играем", каза Батков пред репортери.

Той коментира и евентуалните заместници на Иванов. "Мъри не е лош вариант за "Левски". Симпатизирам и на Радуканов като треньор. Знаете от какъв бардак изведе ЦСКА и какво беше при тях. Защо да не стане треньор, всичко е възможно", каза собственикът на сините.

В неделя Радуканов беше освободен като наставник на "армейците" и заменен от Димитър Пенев. Бившият национален селекционер Стоилов пък бе уволнен от кипърския "Анортозис" в края на септември.

Батков обясни, че сам ще прецени какво ще стане с треньорския пост на сините. "Решението ще го взема еднолично, но все пак ще се вслушам в гласа на феновете и мнението на Георги Иванов", каза адвокатът.

Според него "Левски" трябва да победи ЦСКА в петък, за да излезе от "кочината", в която е попаднал след отпадането от евротурнирите.

"Първата стъпка е в петък, втората е в края на полусезона, а третата е през месец май, когато задължително трябва да бъдем шампиони. Нищо не е загубено, първенството е интересно, има няколко претендента за титлата. Това са ЦСКА и "Литекс", не изключвам и "Лудогорец". Те са симпатичен отбор", заяви Батков.

Сините са на четвърто място във временното класиране на А група с 21 точки и четири по-малко от ЦСКА. "Армейците" са на втора позиция равен актив с лидера "Лудогорец". Батков поиска задължителен успех срещу червените и очаква "мъжка и сърцата игра" от своите футболисти.

"Доста неубедително играхме в много мачове. Време е да заиграем. Толкова усилия положихме, подготовки, възстановявания, лечения, лагери, 5-звездни хотели, 700 хиляди евро за селекция. Това никой друг клуб не го направи. Хубаво е вече футболистите да поиграят малко", каза президентът на "Левски".

Батков обясни, че не се водят преговори за продажба на клуба. "Спекулациите, грешните твърдения и интригите са много, но аз не водя преговори с никого. Акциите са лично мои и няма кой да ги води вместо мен. Ако има такова нещо, то става без мое знание и съгласие", заяви адвокатът.

Президентът на Левски добави, че е "отворен" към преговори, ако се появи инвеститор, който има желание да поеме част от разходите на клуба. "Готов съм да приема с отворени обятия всеки, който иска да попълва минуса в "Левски" заедно с мен. Ще му дам безвъзмездно пакет от акции, но преди това искам да се убедя, че се интересува от футбол и парите му са чисти", добави Батков.
източник: dnevnik.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати