24 Април 2024 г. Сряда

Станишев най иска целувки от жена си

2011-10-26 16:04:55

„Целувки най предпочитам да получа от жена ми. За добрия изборен резултат“. Това беше отговорът на лидера на БСП Сергей Станишев на обявената от ДПС подкрепа за Ивайло Калфин на втория тур на президентските избори, за която лидерът Ахмед Доган поиска скромно само „една хубава целувка“.

„Не правим задкулисни сделки с никого – нито с партии от десницата, нито от либералния център, нито с патриотични партии. Не съм искал никакъв пазарлък“, подчерта Станишев.

Той призова на местните избори, там където БСП не участва на балотажа, червените симпатизанти да подкрепят десни или независими кандидати, които се изправят срещу ГЕРБ. Той даде примери с Русе, Плевен и Хасково.

„Там, където пък БСП излиза в пряк двубой с ГЕРБ, да има пълна мобилизация“, поиска Станишев. 

„Изборът на втория тур не е между ляво и дясно, става дума за битка за демокрация“, коментира Станишев.

„Трябва да опазим страната от изземване на цялата власт и налагане на авторитарен режим“, допълни той.

„Преяждането с власт ще бъде фатално за държавата“, каза и кандидатът за президент Ивайло Калфин. "За какво участва в изборите Плевнелиев – за да е президент и да затопля стола на Борисов по „путински“, запита той. 

Според Станишев може да се наложи ръчно преброяване на бюлетините. „Това са най-скандалните избори. В сряда все още нямаме окончателните резултати. Не знаем и колко са невалидните гласове“, възмути се лидерът на социалистите.

 

Според него хаосът на първия тур на вота или е „пълен провал от некадърност“ на управляващите, или е съзнателен саботаж срещу свободната воля на българските граждани.

Лично председателят на парламентарната група на Прогресивния алианс на Социалистите и Демократите в ЕП Мартин Шулц пристигна в София, за да удари рамо на левия кандидат за президент Ивайло Калфин преди балотажа в неделя. 

Шулц каза, че за първи път вижда на избори бюлетини да се разнасят в чували. Изненадан бил също от факта, че вътрешният министър е и шеф на предизборния щаб на управляващите.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати