25 Април 2024 г. Четвъртък

10 неща, от които трябва да се освободите още днес

2011-10-26 13:41:44

Понякога това, което ни пречи да продължим напред, са неща, които са станали в миналото. И понякога е повече от необходимо да се отървем от тези стари неща, за да могат новите, доста по-полезни да влязат в живота ни. Това да пуснеш стария, натрупан боклук често е доста трудно начинание, но със сигурност е едно от най-градивните и полезни начинания, които можем да предприемем. Ето няколко неща, от които трябва да се отървете, ако искате най-после да започнете да живеете щастливо и пълноценно...

Освободете се от...

  • Вината: Променяло ли е някога натрупаното чувство за вина дадена ситуация? Може ли да превърти времето и да промени миналото? Отговорът е НЕ. Така че, веднъж за винаги се освободете от него и започнете да живеете. Обмислете какво точно ви кара да се чувствате виновни и го приемете като един житейски урок.
  • Негативното мислене: Негативното мислене е едно от най-лошите неща, които можете да си позволите. Една негативна мисъл винаги води след себе си друга, процес, който в крайна сметка се превръща в една мисловна лавина, която не можете да контролирате. Затова обърнете внимание на вашите мисли и изучете как ви карат да се чувствате. Ако мислите нещо негативно, опитайте се да го трансформирате в позитивно или започнете да мислите за нещо хубаво. Това просто упражнение първо ще промени настроението ви, а постепенно целия ви живот.
  • Нуждата от одобрение: Престанете да се доказвате пред останалите. Просто приемете, че не бихте могли да се харесате на всички и се фокусирайте върху себе си. Истината е, че това, което мислят другите няма никакво значение – животът ви е предимно онова, което чувствате самите вие, така че се приемете и се наслаждавайте!
  • Гнева/ тъгата: Всеки страда в даден момент от живота си. На всички са ни били разбивани сърцата и сме били наранявани в някакъв минал период. Просто се освободете от случката и продължете напред. Да държите горчивината и да страдате за това, което вече се е случило, няма да промени миналото, но със сигурност има огромно влияние върху бъдещето ви и не позволява на щастието да ви озари.
  • Фалшивите приятели: Това че имате 538 приятели във Facebook изобщо не означава, че имате 538 приятели. Това често се среща и в действителността – имаме купища приятели, които всъщност изобщо не се интересуват от нас или просто лицемерничат. Това, което трябва да направите е да прекъснете тези негативни приятелски връзки и да се съсредоточите над истинските приятели – доста по-малко на борй и доста по-трудно откриваеми, но със сигурност в пъти по-качествени. Защото те ще са тези, които ще откликнат, когато сте в нужда.
  • Отлагането: Престанете да отлагате, просто спрете. Ако нещо трябва да бъде направено, просто го направете. Отлагането е доста лош навик и колкото по-дълго го практикувате, толкова по-трудно ще се превъзпитате.
  • Завистта: Завистта е едно от онези неща, които не ви водят до никъде. Защо искате да сте някой друг, като вашият живот е достатъчно уникален и перфектен сам по себе си? Спрете да се сравнявате с дългокраките красавици или богатите си приятели и проявете малко благодарност за това, което имате вие – здраве, добри приятели, някакъв талант, семейство... Всеки има своя път и щастието е просто да открием нашия собствен.
  • Несигурността в себе си: Негативният образ на самите вас може да има огромно влияние на добруването ви като цяло. Отървете се от ниското самочувствие и започнете да се обичате. Поне опитайте. И спрете да мислите, че не сте достатъчно добри за това или онова. Вие сте това, което създавате в съзнанието си, затова, като начало, изброете 10 добри неща за себе си, след което започнете да ги споделяте с останалите. Истината е, че колкото повече обичате себе си, толкова повече ще ви харесват останалите.
  • Ограниченията: Вашите ограничения са такива, каквито вие решите. Ако се съмнявате, че можете да направите нещо, то твърде вероятно е да се провалите. Така че, престанете да си създавате ограничения и се протегнете към небето! Самоограничаването е единствената бариера между вас и нещата, които искате да постигнете.
  • Времето: Спрете да се втренчвате в часовника. В днешното, модерно време, всичко, което правим се върти около времето. Време за работа, време за вечеря, време за срещи, за почивка, за забава... Настрани от работата, опитайте се да се освободите от рестрикциите на часовника и просто започнете да правите, това, което чувствате за правилно в даден момент. Спрете да живеете живот на секунди и започнете да живеете живота, който искате.

 Да, може да е трудно да разчупите тези навици, но тайната е в това да опитате. Ако решите да го сторите, ще се изправите пред не едно предизвикателство, но този акт ще ви помогне да сътворите един наистина по-добър и по-пълноценен живот, затова не отлагайте! Започнете още днес – сами ще се убедите, че си заслужава всяко усилие и то ще бъде възнаградено.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати