25 Април 2024 г. Четвъртък

Депутат от ГЕРБ мъкне чувал с бюлетини, помагал на бременна

2011-10-25 15:16:44

Депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов беше заснет от фотограф на в. "Сега" как заедно с друг мъж носи чувал с бюлетини пред ОИК-София.

Присъствието на народния представител в комисията вчера заедно с колегата му Иван Божилов предизвика скандал заради съмнения за манипулиране на вота.

"Помогнах с пренасянето на чувала, защото трябваше да го пренесе една бременна жена, която беше останала сама с чувала, защото останалите членове на СИК си бяха тръгнали. Много съжалявам само, че бременната жена не се вижда на снимката, защото тя вървеше само на 2-3 крачки зад нас", обясни пред "Фокус" депутатът Станислав Иванов.

По думите му от снимката много ясно се виждало, че чувалът, който носи заедно с представител на СИК, е от сградата на ОИК-София навън към микробуси, с които се транспортират чувалите с бюлетините.

"Чувалите, които излизат от сградата, и протоколите от тези СИК-ове вече са обработени от ОИК-София и не може да има никакви съмнения за каквито и да било манипулации", твърди народният представител. 

"На самата снимка много ясно се вижда, че навсякъде около нас има полиция и е немислимо който и да било дори да си помисли да прави нещо. Освен това ясно се вижда, че чувалът е запечатан", каза още Иванов.

Той оправда присъствието си в ОИК-София в деня след изборите с нуждата да занесе храна и вода на техни представители заради проточилия се процес с предаването на протоколите.

"Аз като координатор на район, разполагайки с надлежно пълномощно, бях от хората, които помогнаха в този процес. Освен това много от нашите представители ни сигнализираха, че представители на други партии масово бойкотираха процеса и захвърляха бюлетините. Още от сутринта закъсня изборният процес, секциите отвориха на много места със закъснение", коментира още депутатът.

 

Присъствието си в залата той обясни точно с нуждата да остави храна и вода. Иванов добави, че не е минавал зад огражданията, зад които стоят членовете на СИК.

"ГЕРБ не е манипулирал преброяването. Напротив – още с откриването на изборния ден представителите на останалите извън ГЕРБ партии в СИК по всякакъв начин се опитаха да бойкотират изборния процес", заключи депутатът. 

От ГЕРБ още вчера признаха, че двамата депутати наистина са били в ОИК, но не като депутати, а в качеството на районни координатори на партията.

Заради хаоса с обработката на изборните документи пред столичната зала "Универсиада", където се помещава ОИК-София, вчера се извиха огромни опашки от членове на секционни комисии.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати