19 Април 2024 г. Петък

Страхотен Божинов изригна с два гола за Спортинг

2011-10-25 05:19:32
Българският нападател на Спортинг Лисабон Валери Божинов най-после изригна за своя клубен отбор и вкара първите си два гола в португалската Лига Сагреш.

Националът на "Трикольорите"Жозе Алваладе".

Треньорът на лисабонските домакини Домингош Пасиенсия предпочете да пусне в титулярния състав Рики ван Волфсвинкел, който бе подпомаган от солидна халфова линия.

Първото попадение в срещата за лисабонци реализира бившият капитан на тима Даниел Карико, който се разписа още в 7-ата минута.

Той засече с глава центриране на свой съотборник в малкото наказателно поле и по този начин матира стража на гостите Адриано Фачини.

Натискът на домакините продължи и в 58-ата минута Рики Ван Волфсвинкел реализира от дузпа, за да удвои преднината на "Лисабонските лъвове".

Диего Капел пък направи резултата класически, след като реализира в 62-ата минута след хубаво изпълнение с глава.

Отново той бе точен само четири минути по-късно, като голът му отново падна след удар с глава. Гостите от своя страна успяха да вкарат почетно попадение чрез Роберто в 75-ата  минута.

Четири минути по-късно дойде и моментът на Божинов. Той бе намерен на точката за изпълнение на дузпата и с хубав удар успя да матира стража на гостите.

В последната минута от този двубой Бож  вкара и втория си гол в мача, след като засече едно ниско центриране във вратата на Фечини.

Благодарение на двата си гола, нападателят даде сериозна заявка за титулярно място още за следващия двубой.

След победата пък Спортинг е на 3-ото място в класирането с актив от 17 точки, с 3 точки по-малко от Порто и Бенфика, които заемат първите две места.
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати