20 Април 2024 г. Събота

Без договорки с партии за балотажа, кълнат се БСП

2011-10-24 16:16:31

И БСП няма да търси договорки с партии за втория тур на изборите, обявиха от червената централа.

След като в изборната нощ кандидатът на ГЕРБ Росен Плевнелиев, който ще се изправи срещу левия Ивайло Калфин на балотажа, неколкократно подчерта, че управляващите няма да се договарят с партии, сега за това се заричат и социалистите.

Лидерът на ДПС Ахмед Доган обаче ясно удари рамо на Калфин и дори се пошегува, че за подкрепата ще иска "една хубава целувка".

„Кампанията ни ще продължи да бъде насочена към гражданите на България, а не към политическите сили. Доверието, което търсим, е лично“, обясни соцдепутатът Антон Кутев.

Според него на първия тур социалистите не са имали категорична подкрепа от страна на ДПС по места.

„А дали ще ни подкрепят на балотажа – надяваме се да имаме подкрепа не от ДПС, а от гражданите независимо от вярата и езика“, категоричен беше Кутев.

Иначе от левицата са категорични, че в момента цари пълен хаос и се вижда управленската немощ на ГЕРБ да организира избори. 

 

„Нормални и честни избори има само в представите на ГЕРБ“, смята членът на Националния предизборен център на БСП Младен Червеняков.

Според него ЦИК безпрецедентно е дописала Изборния кодекс, като е взела решение да удължи с един час изборния ден. 

"Нямаме съмнения, че ще има искания за касиране на изборите на много места в държавата, каза Кутев". По думите му това било напълно възможно да се случи и за президентския вот.

Депутатът допълни, че исканията може да са от различни партии. БСП все още не е решила дали ще предприеме подобна стъпка, тъй като е необходим анализ, казаха от "Позитано" 20.

Според Младен Червеняков исканията за касиране ще бъдат предимно за местните избори.

"Там, където установим нарушения, които са повлияли върху изборния резултат – кой отива на балотаж или кой е избран кандидат, са достатъчно основание да се иска касиране на изборите", обясни той.

"Целият хаос се създава умишлено, за да се получат определени резултати", обвини управляващите Антон Кутев.  

Според него дори е под въпрос провеждането на втория тур на изборите.

„След всичко, което преживяха хората в секционните избирателни комисии, напълно възможно е някои от тях изобщо да не се появят в неделя и да затруднят провеждането на изборите”, прогнозира Кутев.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати