25 Април 2024 г. Четвъртък

Шеметният Манчестър Сити се изгаври жестоко с Юнайтед на "Олд Трафорд"

2011-10-23 21:24:08
Дългата серия без загуба на Манчестър Юнайтед насред "Олд Трафорд" най-после приключи.

"Червените дяволи" бяха шокирани от своя градски противник Манчестър Сити и загубиха на собствения си стадион с 1:6.

Това е първа загуба за Юнайтед на "Театъра на мечтите" от 3-и април 2010 година, когато отборът отстъпи на Челси, губейки с 1:2.

В този случай двата отбора се изправиха един срещу друг в двубой от 9-ия кръг на Висшата лига.

Гостите от Сити демонстрираха, че имат изключително голяма класа и стигнаха до успеха. Първите две попадения бяха дело на Марио Балотели, който се разписа в 22-ата и 60-ата минути на срещата. В 68-ата минута Кун Агуеро също реализира, за да направи преднината на своя тим класическа.

Последните три попадения за Сити пък бяха дело на Джеко (2) и Силва. Босненецът реализира в 89-ата и 93-ата минути, докато испанецът се разписа в 91-ата минута.

За Юнайтед пък успя да се разпише Дарън Флетчър, който вкара в 80-ата минута.

Това е и първа загуба за Юнайтед през настоящата кампаня. След този мач Сити увеличи преднината си пред втория Юнайтед с цели 5 точки.

"Гражданите" в момента заемат лидерската позиция във Висшата лига с актив от 25 пункта, докато "Червените дяволи" са втори с 20 точки.

Не може да не се отбележи, че домакините от Юнайтед останаха с човек по-малко за цялото второ полувреме, след като в 47-ата минута Джони Евънс получи директен червен картон за фаул срещу Марио Балотели.

Българският нападател Димитър Бербатов не игра в срещата и остана цял мач на резервната скамейка.


Първото полувреме започна добре за домакините от Юнайтед, които бяха по-активни през първите минути на мача.

Гостите от своя страна се защитаваха добре и не позволиха на противника да стигне вратата им.

Опасни положения през първите минути на срещата на практика нямаше, въпреки натиска на Юнайтед.

В 12-ата минута Ашли Йънг опита силен удар от 13-14 метра, но ударът му бе блокиран от противников футболист.

Две минути по-късно и гостите успяха да отправят мощен удар към противниковата врата. Яя Туре опита късмета си с тежък удар от няколко метра, но топката рикошира в тялото на Смолинг и излезе в корнер.

В 21-ата минута Манчестър Сити избухна и откри резултата в мача след попадение на Марио Балотели.

Давид Силва намери Джеймс Милнър, който със страхотен пас откри Балотели на границата на наказателното поле и нападателят с нисък удар по земята реализира и не даде шансове на Давид де Хеа да реагира.

Три минути по-късно Сити отново имаше много добър шанс пред себе си, след като Гаел Клиши проби и стигна до дъгата, но предпочете да намери Силва по фланга пред това да отправи удар, тъй като топката не бе на удобния му крак.

Испанецът центрира, но топката дойде по-високо на намиращия се в наказателното поле Балотели, който при по-добри обстоятелства можеше и да вкара.

Домакините се опитаха да се върнат в мача и създадоха няколко добри атаки, но до опасност пред вратата на Джо Харт не се стигна.

В 31-ата минута обаче Сити отново напомни, че притежава огромна класа, след като Яя Туре отправи супер удар от 25 метра, който обаче бе неточен и излезе в аут.

Две минути по-късно Джо Харт бе принуден да лови далечен удар на Андерсон, който не го затрудни.

В 36-ата минута Уейн Руни също отправи удар от дистанция, но Джо Харт отново бе на мястото си.

През последните минути Юнайтед натисна своя съперник.

В 39-ата минута пред Юнайтед се откри страхотен шанс да изравни резултата, след като Дани Уелбек изведе Уейн Руни на супер позиция.

Последният обаче не успя да си спре както трябва топката и практически провали атаката на своя отбор.

Масираният натиск на Юнайтед продължи и в 42-ата минута атаката на тима бе завършена с изстрел на Андерсон, който обаче премина над вратата.

До края на полувремето не се стигна до нови положения и в крайна сметка резултатът се запази.

Второто полувреме започна по наистина кошмарен начин за Манчестър Юнайтед.

Джони Евънс като последен в отбраната фаулира Марио Балотели малко извън наказателното поле и получи директен червен картон в 47-ата минута.

Сити пък получи страхотна възможност да удвои преднината си с фаул от много добра позиция за директен обстрел.

С изпълнението на фаула се нагърби Балотели, но неговият удар бе блокиран от тялото на противников футболист.

В 51-ата минута Майка Ричардс навлезе в наказателното поле и бе изблъскан, но дузпа не бе отсъдена.

Минута по-късно Уейн Руни по фамозен начин изведе Дани Уелбек на страхотна позиция по крилото, но младокът не успя да се справи с двамата защитници на Сити, които го дебнеха.

Темпото на игра през следващите минути не бе просто високо, а убийствено.

В 55-ата минута Майка Ричардс пропусна страхотно положение да реализира, след като проби през двама защитници на Юнайтед и стреля от 2-3 метра, но ударът му мина над вратата.

Минута по-късно Юнайтед изпусна златен шанс да изравни. Дарън Флетчър намери Йънг на дъгата, но ударът му бе много разочароващ.

Интересно е да се отбележи, че Уейн Руни бе преквалифициран като полузащитник след изгонването на Евънс.

В 58-ата минута Ашли Йънг измъкна топката от Джеймс Милнър и направи фантастичен пробив, след което навлезе в наказателното поле на противника, но топката бе изчистена в корнер.

В последните минути Юнайтед натисна здраво своя противник. В 59-ата минута Крис Смолинг отправи удар от 1-2 метра, който обаче излезе в корнер, след като се отби в тялото на противников футболист.

Секунди по-късно Джо Харт бе принуден да спасява удар на Уейн Руни от 20-ина метра.

В 60-ата минута Сити тотално унищожи своя градски съперник. Марио Балотели вкара втория си гол в мача, след като засече прекрасно ниско центриране на Джеймс Милнър с крак.

В следващите минути Сити демонстрира голямо самочувствие и дори в 65-ата минута Балотели бе близо до своя хеттрик в мача.

Давид Силва се опита да намери италианеца в малкото наказателно поле, но Крис Смолинг изпревари чернокожия футболист.

В 68-ата минута резилът за Юнайтед стана пълен, след като Кун Агуеро вкара за 0:3 в полза на Сити.

Аржентинецът бе намерен от Мика Ричардс, който бе изведен от Милнър по крилото и центрира ниско.

За Кун не остана нищо друго, освен да увеличи преднината на своя отбор.

В 69-ата минута влезлият като резерва Джеко можеше да вкара четвъртия гол за своя отбор, но ударът му по земя мина на сантиметри от гредата.

Юнайтед обаче се активизира след третия гол и момчетата на сър Алекс се понастаниха в половината на съперника.

В 73-ата минута Дани Уелбек бе близо до това да реализира, но ударът му рикошира в тялото на Ричардс.

Секунди по-късно удар на Давид Силва мина само на сантиметри от вратата на противника. Испанецът можеше да направи резултата за домакините срамен.

В 76-ата минута Давид Де Хеа спаси Юнайтед от четвърти гол, след като по страхотен начин изби шута на Джеко и не позволи топката да влезе в мрежата му.

В 80-ата минута все пак Юнайтед успя да отбележи след прекрасен гол на Дарън Флетчър. Той си размени страхотно двойно подаване с Чичарито и със супер удар от 15-ина метра прати топката неспасяемо в ъгъла на Джо Харт.

Юнайтед бе близо и до втори гол, но в 85-ата минута Крис Смолинг не успя да отправи точен удар с глава след центрирането на Флетчър.

В 89-ата минута Един Джеко реализира четвърто попадение за неговия отбор.

Той се възползва от подаване на Лескът, при което отклони с коляно топката в опразнената врата.

В 91-ата минута Давид Силва тотално унищожи клетите домакини. Гарет Бари изведе Силва сам срещу вратаря, след което испанецът без проблеми реализира.

Две минути по-късно Един Джеко направи резултата 1:6 в полза на Сити. Той бе изведен от Силва сам срещу Де Хеа и не сгреши.

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - МАНЧЕСТЪР СИТИ 1:6
0:1 Балотели 22'
0:2 Балотели 60'
0:3 Агуеро 68'
1:3 Флетчър 80'
1:4 Джеко 89'
1:5 Силва 91'
1:6 Джеко 93'

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Фърдинанд, Евра, Евънс, Смолинг, Йънг, Флетчър, Нани (66 - Ернандес), Андерсон (65 - Джоунс), Руни, Уелбек

МАНЧЕСТЪР СИТИ: Харт, Компани, Ричардс, Лескът, Клиши, Бари, Милнър (90 - Коларов), Силва, Яя Туре, Агуеро (75 - Насри), Балотели (70 - Джеко)
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати