16 Април 2024 г. Вторник

Милан без проблеми срещу БАТЕ

2011-10-20 06:59:40
Шампионът на Италия Милан очаквано победи с 2:0 при домакинството си на БАТЕ Борисов в Шампионската лига. С този успех "росонерите" вече са със седем точки, а беларусите остават с една.

Въпреки че и БАТЕ имаше своите възможности за гол, Милан напълно доминираше в мача и може би трябваше да отбележи повече попадения. Италианският тим правеше каквото си иска в предни позиции, като защитата на беларусите често не разбираше какво точно се случва.

Головете за "росонерите" отбелязаха Златан Ибрахимович в 33-тата минута и Кевин-Принс Боатенг в 70-тата. Попадението на ганаеца беше наистина рядко красиво. 


Мениджърът на Милан Масимилиано Алегри не можеше да разчита на бранителя Тиаго Силва, който беше контузен. На негово място до Алесандро Неста излезе Даниеле Бонера.

Въпреки че се очакваше в титулярния състав на "росонерите" да попадне Робиньо, Алегри заложи на схема с Ибрахимович и Касано в предни позиции, като зад тях действаше Кевин-Принс Боатенг. 

Още от самото начало на срещата Милан натисна своя опонент и му създаде доста неприятности. Особено по десния фланг на атаката, където се включваше и бекът Абате, "росонерите" изглеждаха много добре.

В 12-тата минута на срещата след хубава скоростна комбинация между Кевин-Принс Боатенг и Антонио Касано последният намери Алберто Акуилани на чиста позиция ифутболистът, дошъл под наем от Ливърпул, се опита да препарира вратаря Гутор, но ударът му срещна левия страничен стълб на беларуския страж.

Малко след това Златан Ибрахимович получи прекрасна топка от Касано. Шведският нападател на "росонерите" се опита да стреля от воле, но не уцели вратата. 

Може би първата по-сериозна опасност за Абиати дойде от един далечен шут на капитана на БАТЕ Дмитрий Лихтарович. Постепенно гостите заиграха с повече самочувствие, без да създават големи проблеми на италианския вратар.

След половин час игра Тайе Тайво се отличи с прекрасно воле, което обаче не намери целта. Няколко минути по-късно БАТЕ можеше сензационно да поведе в резултата след детинска грешка на защитата на Милан. Кълбото попадна в Ренан Бресан, който излезе очи в очи с Абиати, но не успя да отбележи.

Пропускът на беларусите бе наказан почти веднага. Игнацио Абате проби отдясно и центрира към Акуилани, който обаче не съумя да нанесе шут, но все пак топката беше върната към Ибрахимович. Този път шведът беше безпощаден – 1:0 за "росонерите".

Централният нападател на Милан можеше да удвои съвсем скоро след първото си попадение. Ново гениално подаване на Касано откри Ибрахимович непокрит, но мрежата на Гутор този път остана суха.

До края на полувремето шампионът на Италия продължи да бъде по-опасният отбор, но до втори гол през тази първа част така и не се стигна.

Веднага след почивка БАТЕ на няколко пъти уплаши феновете на Милан. Първо Ренан Бресан, а после и Максим Бордачев стреснаха трибуните на "Джузепе Меаца" с изпълненията си, но шутовете им така и не попаднаха в целта, а и Абиати се намесваше класно.

Атаките на беларусите само раздразниха "росонерите", които бързо си върнаха инициативата в мача. В 59-тата минута удар на Кевин-Принс Боатенг беше спасен от Гутор, но десетина минути по-късно ганаецът отбеляза страхотно попадение. От далечна дистанция африканецът стреля мощно и след рикошет в гредата топката влетя в мрежата.

Между двата шута на Боатенг с нови пропуски за Милан се отличи Златан Ибрахимович, както и влезлият на мястото на Касано Робиньо. След гола на ганайския атакуващ полузащитник същите футболисти продължиха да тормозят отбраната на БАТЕ, но безуспешно.     

До края на срещата темпото постепенно спадна и италианският шампион откровено пощади беларуския първенец, като не вкара повече попадения. Така "росонерите" записаха втора победа в Шампионската лига и вече са със седем точки в група "Н". 


Милан – БАТЕ Борисов 2:0

1:0 Ибрахимович 33
2:0 Боатенг 70

Милан: Абиати, Неста (Мексес – 84), Бонера, Тайво, Абате, Ван Бомел, Ночерино, Акуилани, Боатенг (Емануелсон – 78), Касано (Робиньо – 62), Ибрахимович

БАТЕ Борисов: Гутор, Юревич, Шимич, Радков, Бага, Володко, Лихтарович (Олехнович – 66), Бордачев, Концевой, Ренан Бресан (А. Павлов – 77), Кежман (Скавиш – 71)  
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати