26 Април 2024 г. Петък

Фестивал от пропуски на Барса

2011-10-20 06:56:18
Барселона очаквано победи Виктория Пилзен в мач от третия кръг на Шампионската Лига, но го направи със сравнително минималното 2:0.

На своя "Ноу Камп" каталунците тотално смачкаха гостите от Чехия, но направиха серия от пропуски. За това помогна и ранният гол на Андрес Иниеста, който до голяма степен успокои домакините. 

Едва в 82-та минута Давид Вия добави още един гол, за да изключи всякаква възможност за шокиращо изравняване. Лео Меси обаче нямаше шанс и удари две греди, но така и не успя да се разпише.

Благодарение на победата каталунците събраха седем точки и делят първото място заедно с Милан. Победа като гост над Виктория в следващия кръг след две седмици ще класираотбора на Пеп Гуардиола напред.



Каталунците можеха да вкарат още в 1-ата минута, но Педро Родригес не успя да стреля останал на добра позиция.

Малко след това Дани Алвеш бе изведен на практика сам срещу вратаря, макар и по диагонала, но ударът му мина над напречната греда.

Така или иначе домакините контролираха двубоя и в 10-ата минута логично поведоха. Иниеста размени  две двойни подавания с Лео Меси, финтира технично съперник наказателното поле и стреля от въздуха в близкия ъгъл за 1:0.

Това бе 24-ият пореден мач от турнира, в който каталунците отбелязаха гол и по този начин изравниха рекорда на Байерн Мюнхен.

Малко след това Давид Вия опита фалцов изстрел от границата на наказателното поле, но прати топката на около метър покрай вратата.

Гостите рядко минаваха центъра и не създадоха нито едно положение през цялата първа част.

Ситуациите пред тяхната врата обаче следваха една след друга. В 28-ата минута Меси бе изведен отлично в наказателното поле и опита да копне топката над вратаря, но тя срещна тялото му.

В края на полувремето аржентинецът пропусна още две ситуации. Първо получи отдясно в наказателното поле, стигна почти до аутлинията, успя да си създаде позиция за стрелба, но изстрелът му в близкия ъгъл не се оказа точен.

След това в добавеното време на периода отправи страхотен удар от 21-22 метра от фаул, но топката срещна страничната греда и така паузата дойде само при 1:0 за домакините.

След нея ситуацията на терена изобщо не се промени. Барса продължи да натиска, но и да пропуска.

Страхотен пробив на Меси завърши с удар във външната част на лявата греда. Аржентинецът получи топката вдясно, нахлу в наказателното поле, преодоля двама съперника като демонстрира невероятните си качества, за да запази топката в игра, но след това отново нямаше късмет.

В 63-ата минута обаче феновете по трибуните изтръпнаха, защото при едно центриране отдясно Валдес и Дани Алвеш не се разбраха и се сблъскаха точно пред чешки нападател, но топката остана близо до вратаря на домакините, който успя да я улови.

Последва нов пропуск на Меси, който не успя да засече подаване успоредно на голлинията на Дани Алвеш. След това бе изведен от Вия, преодоля вратаря, но в последния момент миг преди да стреля защитник на Виктория успя да му избие топката от краката.

Така се стигна до 82-ата минута, когато феновете си отдъхнаха. Вия пресече едно подаване в центъра тръгна напред и изведе Меси, който отново бе спрян, но самият Вия стигна пръв до топката и я прати във вратата, отбелязвайки третия си гол за сезона в турнира.

До края Меси така и не успя да вкара, след като още два пъти стреля неточно, но така или иначе Барса спечели.

За 90 минути пък тимът на Виктория не отправи нито един удар към вратата на съперника, точен или неточен и не изпълниха нито един корнер, което обяснява абсолютно всичко за този мач.

Барселона – Виктория Пилзен 2:0

1:0 Иниеста 10
2:0 Вия  82

Барселона: Валдес, Дани Алвеш Машчерано, Абидал, Адриано, Бускетс, Шави, Иниеста (85 Кейта), Педро, Меси, Вия (88 Куенка)

Виктория Пилзен: Чех, Райторал, Бистрон, Чишовски, Лимберски, Иржачек, Хорват, Колар, Пилар (75 Фило), Петржела (86 Дарида), Бакош (58 Дуриш)

източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати