16 Април 2024 г. Вторник

БСП брои паралелно бюлетините на изборите

2011-10-19 16:14:57

БСП има намерение да направи пълно паралелно преброяване на резултатите от президентските и местните избори. Това съобщи на пресконференция Младен Червеняков – член на Националния предизборен център на БСП. 

Според него голямото притеснение на левицата е за законността на изборите. 

Той посочи, че имат сигнали, че в община Враца са готови чувалите с изборните резултати, съобразно социологическите проучвания, в това число и протоколите на секционните избирателни комисии.

„Оказва се безпрецедентен натиск върху членовете на СИК, включително с финансови средства, за подписване на протоколи, които нямат нищо общо с изборните резултати“, алармира Червеняков. 

Според него подмяната ще бъде извършвана след изготвянето на протоколите, при транспортирането на бюлетините от секционните до общинските избирателни комисии.

Младен Червеняков отбеляза, че никога в предишни избори факторът страх не се е наблюдавал така остро. Според него страхът ескалира.

Той посочи, че има редица случаи на разбиване на предизборни клубове на БСП, например в Габрово и в Асеновград. 

„Досега нашият политически опонент, разполагайки с огромен финансов ресурс, не само от държавната субсидия, използваше късане на плакати, унищожаване на билбордове, но за първи път сме свидетели на разбиване на предизборни клубове“, отбеляза Червеняков. 

По думите му само жалбите от решенията на ЦИК във ВАС са 142 до настоящия момент, като голям брой от тях са срещу съставите на ОИК и заемането на двете представителни функции – председател и секретар, от една и съща политическа сила. 

Той посочи, че жалбите в ЦИК са общо 250. По думите му такова голямо количество жалби не е наблюдавано в нито едни избори досега.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати