Новини БГ

USD - 1.83646EUR - 1.95583
GBP - 2.28165CHF - 1.8387
Неделя
Май 31
Начало arrow Политика arrow БСП брои паралелно бюлетините на изборите

БСП брои паралелно бюлетините на изборите

  Print E-mail
2011-10-19 16:14:57
източник: dnes.bg

БСП има намерение да направи пълно паралелно преброяване на резултатите от президентските и местните избори. Това съобщи на пресконференция Младен Червеняков – член на Националния предизборен център на БСП. 

Според него голямото притеснение на левицата е за законността на изборите. 

Той посочи, че имат сигнали, че в община Враца са готови чувалите с изборните резултати, съобразно социологическите проучвания, в това число и протоколите на секционните избирателни комисии.

„Оказва се безпрецедентен натиск върху членовете на СИК, включително с финансови средства, за подписване на протоколи, които нямат нищо общо с изборните резултати“, алармира Червеняков. 

Според него подмяната ще бъде извършвана след изготвянето на протоколите, при транспортирането на бюлетините от секционните до общинските избирателни комисии.

Младен Червеняков отбеляза, че никога в предишни избори факторът страх не се е наблюдавал така остро. Според него страхът ескалира.

Той посочи, че има редица случаи на разбиване на предизборни клубове на БСП, например в Габрово и в Асеновград. 

„Досега нашият политически опонент, разполагайки с огромен финансов ресурс, не само от държавната субсидия, използваше късане на плакати, унищожаване на билбордове, но за първи път сме свидетели на разбиване на предизборни клубове“, отбеляза Червеняков. 

По думите му само жалбите от решенията на ЦИК във ВАС са 142 до настоящия момент, като голям брой от тях са срещу съставите на ОИК и заемането на двете представителни функции – председател и секретар, от една и съща политическа сила. 

Той посочи, че жалбите в ЦИК са общо 250. По думите му такова голямо количество жалби не е наблюдавано в нито едни избори досега.
  
 
Коментари (0)
Добави коментар
   
  Последни новини от категория Политика
  Новини Перник влиза от криза в криза. Това стана ясно от коментара на кмета на Перник Станислав Владимиров пред БиТиВи.Той посочи, че новият водопровод вече е дал лека авария. Сега той се ...
  Новини "За да спрем да налагаме масова психоза, Гешев трябва да арестува Борисов, а Кошлуков да се опита да бъде почтен. Изразявам силно безпокойство, че близо 20 часа няма заседание на ...
  Новини Министърът на екологията Емил Димитров - Ревизоро и днес си е написал оставката, без да я съгласува с някого, но и без да опъва ластици, както се изрази по аналогия с думите на ...
  Новини 5+1 партии в следващото Народно събрание. Формацията на Слави Трифонов е трета политическа сила. Това показват данните от последното проучване на "Тренд".ГЕРБ продължава да бъде ...
  Новини По инициатива на българската страна Владимир Путин проведе телефонен разговор с президента на Република България Румен Радев, съобщава Кремъл на своя уебсайт.Путин и Радев ...
  < Предишна новина   Следваща новина >
   

  АНКЕТА

  Как ви се отразява липсата на социални контакти?