26 Април 2024 г. Петък

Беззъбият Манчестър Юнайтед се измъчи в Букурещ, но все пак би

2011-10-19 06:38:31
Aнглийският шампион Манчестър Юнайтед направи доста слаб мачпри гостуването си на румънския шампион Оцелул Галац, въпреки че стигна до победа с 2:0

Двата тима се изправиха един срещу друг в среща от Група С на Шампионската лига, която се играна стадион "Арена Национал" в Букурещ.

И двете попадения в мача бяха дело на Уейн Руни и паднаха след дузпи съответно в 64-ата и 92-ата минути

Благодарение на неговите голове Юнайтед успя да стигне до така ценния успех в срещата, който е първи за тима в Шампионската лига през този сезон.

Не може да не се отбележи, че отборът на Оцелул игра достойно и се представи на високо ниво срещу своя противник.

Българският нападател Димитър Бербатов очаквано остана на резервната скамейка за този двубой и така и не влезе в игра.

След мача Юнайтед е с 5 точки в актива си и заема 2-ото място в класирането в своята група.


Двубоят започна с лек натиск на Манчестър Юнайтед и гостите търсеха ранно попадение през първите минути на срещата.

В 8-ата минута Антонио Валенсия се опита да намери с центриране Хавиер Ернандес, но топката бе прекалено дълга за нисичкия мексиканец, който се намираше на добра позиция в наказателното поле.

Три минути по-късно домакините също имаха възможност да направят нещо интересно, но ударът на Пуношевац от дистанция бе прекалено лек.

В 15-ата минута домакините отново стигнаха до нова голова възможност, но отново Пуношевац отправи слаб и неубедителен удар, който попадна право в ръцете на Линдегард.

Като цяло гостите показваха стабилна игра от началото на мача, но имаха трудности при създаването на голови положения.

В 24-ата минута обаче и Юнайтед създаде нещо опасно. Валенсия свали една висока топка за Андерсон, но ударът на бразилеца излезе в аут.

Оцелул от своя страна не се предаде и в 27-ата минута Джурджу отправи много хубав удар, който обаче се отби в крак на бранител на Юнайтед.

Домакините продължиха добрите си изяви в период от близо минута и секунди по-късно  Филип отправи тежък удар, преминал над вратата на Линдегард.

В 30-ата минута Юнайтед получи добра възможност за директна стрелба, след като Карик бе фаулиран около дъгата.

С неговото изпълнение се зае Уейн Руни, но ударът на нападателя бе спасен от стража на домакините.

В следващите минути Юнайтед продължи да натяга своя съперник, но попадение така и не падаше.

Майкък Карик получи хубав пас от Нани в малкото наказателно поле в 40-ата минута, но ударът му бе неточен и той не успя да реализира.

Минута по-късно стражът на румънците Граховац бе принуден да спасява и удар на Нани от дистанция.

В 44-ата минута домакините имаха прекрасна възможност да излязат в почивка с гол преднина.

Пуношевац обаче попречи на Антал да отправи удар, въпреки че последният бе на път да премине през Видич и да се изправи сам срещу Линдегард.

В крайна сметка двата тима не си отбелязаха голове и завършиха при нулево равенство.

Домакините показаха сравнително приятна игра през първата част, докато гостите от Манчестър определено не демонстрираха това, което могат.

Второто полувреме започна с натиск за Юнайтед. В 53-ата минута Хавиер Ернандес отправи удар от малък ъгъл, който обаче се отби в тялото на противников футболист и излезе в корнер.

Пет минути по-късно Евра направи страхотен пробив през центъра на терена, но топката му бе отнета точно на границата на наказателното поле, след като противников футболист направи страхотен шпагат срещу него.

В 62-ата минута Юнайтед бе изключително близо да открие резултата чрез Уейн Руни, но неговият удар мина покрай вратата на Бранко Граховац.

Нападателят бе намерен от Нани точно пред вратата на домакините, но не успя да реализира.

В 63-ата минута Юнайтед получи право да изпълни дузпа за игра с ръка на Серджо Костин, който буквално отби с нея центрирането на Уейн Руни.

С нейното изпълнение се нагърби самият Руни, който успя да открие резултата в полза на своя тим.

В 65-ата минута обаче Юнайтед получи изключително тежък удар, след като Неманя Видич получи директен червен картон за опасна игра срещу Джурджу.

Сърбинът много закъсня с първонаталната си идея да изчисти топката по чист начин. В крайна сметка завръщането на сърбина в стартовия състав на Ман Юнайтед се превърна в кошмарно.

Две минути по-късно домакините можеха и да изравнят, но Ливиу Антал отправи удар, който бе блокиран от Майкъл Карик. Ако не бе проявата на халфа, тогава почти сигурно топката щеше да влезе във вратата на Линдегард.

Домакините натиснаха здраво противника в следващите минути, но така и не стигнаха до попадение.

В следващите минути на терена Юнайтед не се представяше никак на ниво. В 80-ата минута Нани опита удар от фаул, който обаче попадна право в ръцете на Граховац.

Минута по-късно пък домакините имаха уникален шанс да изравнят, но ударът на Филип мина на сантиметри встрани вратата.

В 88-ата минута равенството на терена се възстанови, след като Милан Перендия фаулира Чичарито и получи втори жълт и червен картон и така Оцелул също остана с 10 души на терена.

Две минути по-късни Нани уцели гредата след удар от далечна дистанция. В 91-ата минута Юнайтед получи втора дузпа, след като Антал фаулира Уейн Руни в наказателното поле и реферът посочи "бялата точка".

С изпълнението на наказателния удар се зае Руни, който реализира за 2:0 в 92-ата минута и по този начин сложи край на интригата в двубоя.

ОЦЕЛУЛ - МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД 0:2
0:1 Руни 64' дузпа
0:2 Руни 92' дузпа

ОЦЕЛУЛ: Граховац, Костин, Салагеану, Рапа, Парендия, Джорджу, Фрунза (83 - Илие), Антал, Неагу (72 - Пена), Филип, Пуношевац (87 - Вилианти)

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Линдегард, Видич, Евра, Фабио (76 - Джоунс), Смолинг, Карик, Валенсия (71 - Евънс), Нани, Андерсон, Руни, Ернандес
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати