19 Април 2024 г. Петък

С турския ни внушават, че сме дуалистична държава!

2011-10-18 18:57:56

"С говоренето на турски, със строителството на минарета турската държава ни внушава, че България е дуалистична страна. Турцизацията е от години и тези процеси се направляват от държавата Турция."

Това заяви днес в Кърджали кандидатът за президент Волен Сидеров на предизборна среща със симпатизанти на "Атака".

Той припомни, че именно в смятания за крепост на ДПС Кърджали атакистите първи на публична изява тук са издигнали лозунга "Долу ДПС". Не е нормално тук да си българин да е причина за страх, изтъкна той.

Сидеров смята, че и президенти, и правителства са попречили на България да бъде нормална държава. Според него  вина за това имат тримата демократично избрани президенти - Желю Желев, Петър Стоянов и Георги Първанов.

„Преди всичко те не са защитили българските национални интереси, допринесли са за срива на икономиката,

свиването на армията, всеобщото обедняване. Всички тези неща имат алтернатива и тя е да се спре колониалното робство на България”, отсече Сидеров.

По-рано днес В Хасково лидерът на "Атака" се обяви за проверка на всички социолози, които с проучванията си подменяли вота на избирателите.

„Има широко известни, винаги лансирани социолози, които от години не само манипулират, а на практика подменят вота", заяви Сидеров. 

Кандидат-президентът смята, че когато социолозите дадат невярна картина, предварително подменят вота по този начин. 

Като пример посочи, че, ако по техните данни за Волен Сидеров ще гласуват три процента от избирателите, а за негов опонент – 32 процента, хората ще предпочетат "да не си хабят гласа за Сидеров" и ще гласуват за опонента му.

"След изборите ще направя нужното тези социологически агенции да бъдат подложени на проверка. Ако трябва, да има законодателни промени, за да може от тях да се иска отговорност", добави лидерът на „Атака“. 

Според него социолозите са лидери на влияние, което продават, а търговията с влияние се наказва.

„За да просперира България, трябва да бъде управлявана от националисти“, заяви още кандидат-президентът.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати