28 Март 2024 г. Четвъртък

Никакви Златки - нито руса, нито черна, зарече се Плевнелиев

2011-10-18 17:03:43

Кандидатът за президент Росен Плевнелиев няма представа кои са русата и черната Златка. Това стана ясно от отговора му на един от петте забавни въпроса, които му задават от БГ радио.

Плевнелиев призна, че е абсолютен фен на българската рок-музика и разказа как е висял на клон, за да слуша концерт на Щурците.

На въпроса обаче „Русата или черната Златка?“Никакви Златки! Ако има една музика, която е много далеч от мен, това е чалгата във всичките й форми, независимо какви са на цвят. Аз не съм там, не я разбирам, не добавя стойност.

Може би аз съм по-различен казус от много българи, така че уважавам тяхното право на избор да слушат и тази музика, но съм честен и откровен – нито русата, нито черната“.

Плевнелиев трябваше да отговори и на въпроса как ще подходи, ако му се налага да качи голям хладилник по стълбите до 14-ия етаж. „Както влачих и пианото до осмия етаж, където живях в Лозенец. Поканих едни симпатични студенти, които си имат страхотна компания за преместване, момчетата дойдоха супер професионално, аз им правих кафе, те преместиха пианото, така че бях много доволен“, посочи кандидатът за президент.

„Това е моята задача, аз трябва да преценявам внимателно какво мога и какво не мога. От тази гледна точка разчитам на професионалисти, експерти, взимат хладилника и го качват, ако трябва и до стотния етаж, защото са го правили и знаят как да го направят, а от мен се очаква да организирам процеса“, обяснява Плевнелиев.

„Не можем да продължаваме по този начин, тази поговорка трябва да я изтрием от умовете си, защото, за да бъде на мен добре, е важно, понякога още по-важно е да подкрепя комшията, който е по-успешен, има какво да каже и да направи“, аргументира се Плевнелиев.

„В училище бях добър ученик, страхотно се справях с математиката и със спортовете, но това, което не успях да науча там, а много ми помага в момента в живота, е да слушам сърцето си, да имам собствените си критерии за това кое е добро и кое е лошо. Това го научих в хода на моя живот, когато съм обикалял по целия свят, когато съм взимал понякога лесни, понякога много тежки решения“, добавя още кандидат-президентът на ГЕРБ. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати