26 Април 2024 г. Петък

ГЕРБ пълнели чувалите с фалшиви резултати!

2011-10-18 16:38:32

ГЕРБ са подготвили чувалите с изборните резултати, които трябва да бъдат подменени – реалните гласове да бъдат сменени с фалшиви на базата на "социологически" проучвания. Такива сигнали са получили в БСП, съобщи лидерът на партията Сергей Станишев.

Соцлидерът допълни, че в медиите са излезли други конкретни сигнали за манипулации, но МВР и прокуратурата не предприемат никакви действия по тях.

"ГЕРБ готвят маса хитрини и мошеничества, за да си осигурят служебна победа на изборите", категоричен беше Станишев.

По думите му управляващите инструктират своите представители как да правят бюлетините недействителни. Например ако жена е с червен лак и неволно остави следа по бюлетината, тя вече е невалидна. Вкарват се и пишещи инструменти в цигари, с които нервно се почуква по хартията и оставят знаци, разясни Станишев. ГЕРБ правили опити и да купят цели секционни избирателни комисии.

Станишев преброи 8 причини, поради които хората ще гласуват срещу ГЕРБ. Сред тях са нарастващата бедност, некомпетентността и неспособността да управляват в интерес на хората, лъжите, самодоволството и фактът, че ГЕРБ не градят, а грабят България.

Не искаме "президент на каишка" в лицето на Росен Плевнелиев, жалвали се гражданите на Станишев.

"Насажда се страх и за пръв път сме напът да изгубим правото си да гласуваме свободно", изброи още червеният лидер.

ГЕРБ обикалят с мутри и плашат хората, опитват се да използват цялата държавна власт, каза още Станишев. По думите му "съмнителни типове" са мобилизирани в полза на ГЕРБ за изборите.

"468 хиляди български граждани са в забранителния списък за гласуване. Дори действащ български посланик го няма в избирателните списъци", отбеляза Станишев, без да назове името на дипломата.

"ГЕРБ не случайно крият Бюджет 2012 и ще го внесат след изборите, за да скрият от българите какво ги очаква следващата година – стагнация, беднотия и антисоциална политика", подчерта лидерът на социалистите.

Той прогнозира, че през зимата ще има спонтанни социални протести, от които БСП нямало да стори настрана.

Червеният депутат Антон Кутев пък се закани в деня на изборите да донесе на пресконференцията на БСП кошче, в което всички социолози, чиито прогнозни резултати се разминават с повече от 5% от реалните, да си хвърлят дипломите.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати