23 Април 2024 г. Вторник

Задръствания и затворени пътища в цялата страна заради снега

2011-10-18 07:10:29

271 сигнала са подадени на горещите телефони на Агенция „Пътна инфраструктура” във връзка с пътната обстановка, съобщиха от агенцията. 313 са сигналите, получени на телефон 112, предаде Фокус.

Закъсали автомобили има на Ришки проход, който е затворен, съобщи дежурният в ОПУ – Бургас. На място е изпратена техника и те се издърпват. Пътищата в областта са проходими при зимни условия. Навсякъде превалява все още сняг и дъжд. Пътищата са мокри и заснежени, те се почистват и опесъчяват.

Сняг вали в Странджа, на проходите в Стара планина. От „Пътно управление” посочват, че все още не е препоръчително да се тръгва на път, тъй като продължава да превалява сняг. Ако все пак решат да пътуват, водачите трябва да бъдат оборудвани.

Тази сутрин временно е било затруднено движението и по пътя Добрич-Варна, в района на село Дебрене, по информация на пътуващи. Пропускането на колите е ставало бавно заради снега и паднали клони, но пътната отсечка не е била затворена. Участъкът от село Стожер до Добрич не е почистен от снега и движението на автомобили е затруднено.

Снеговалежът в Добрич продължава и е доста интензивен. В последния час той се засили, а вятърът създава условия за снегонавяване. От ранните часове на деня основните пътни артерии в Добрич са заснежени и се пътува трудно.

Два автобуса са закъсали между селата Моравица и Кавлак община Антоново на пътя София – Варна. Това съобщи дежурният в ГД „Пожарна безопасност и защита на населението”. На пътя има и закъсали товарни автомобили. В момента екипи от Търговище и Омуртаг работят в района.

Слушател съобщи за огромно задръстване на прохода на Републиката. Движението от Велико Търново в посока Стара Загора при село Килифарево е напълно блокирано, колоната е огромна. Снежната покривка е около 7 – 10 см.

Всички старопланински проходи са затворени с изключение на магистрала „Хемус” (Витиня) и Бяла-Несебър (Поморийски проход), работи се по почистването им. 81 населени места в областите Бургас, Варна, Велико Търново, Добрич, Кърджали, Ямбол, Пловдив, Стара Загора и Сливен са останали без електрозахранване. Изключително затруднено е движението на моторни превозни средства в община - Малко Търново, съобщават от пресцентъра на МВР.

В планинската част на Пловдивска област пътната обстановка е усложнена, пътищата са заснежени и на усойните места и заледени. Въведени са ограничения за преминаване на МПС през прохода Троян – Кърнаре /Беклемето/, както и на подбалканския път в района на Козница.

област Стара Загора:

Проходът „Шипка”  е затворен  за движение на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета с общо тегло над 10 т. Движение при зимни условия с вериги.

Проходът на републиката е затворен за движение от 20.00 ч. на 17.10.11г. Има сигнали за много паднали камъни и дървета по пътното платно. Снежната покривка там е около 30 – 40 см. Затруднено е почистването поради много закъсали ТИР-ве, които са тръгнали на път с неподходящи гуми.

област Сливен:

Пътната обстановка в областта е усложнена. Трудно проходими са пътищата: Котел – Омуртаг и Сливен - Стара Река поради снегонавяване.

област Велико Търново:

На гара Радунци изчакват 111 пътници от два влака. Хората са приютени в помещението на гарата, взети са мерки за отстраняване на повредата на влаковете. Друг влак е закъсал на гара Плачковци. 11-те пътници също изчакват на гарата.

Затворени пристанища:

Пристанище-Бургас е затворено. Скоростта на вятъра е около 10-12 м./сек., на пориви достига до 15 м./сек.. Вълнението на морето е около 4-5 бала.

Бедстващи населени места:

Област Бургас, Община Руен - с. Руен, с Мрежичко, с. Топчийско, с. Средна Махала, с. Добра Поляна, с. Каменяк, с. Снягово, с. Вресово и с. Просеник.

източник: actualno.com

Последни новини от категория България


Новини
Реч на Джефри Сакс след получването на наградата “Танг” за “Устойчиво развитие”, в Тайван. Според последните данни световните военни разходи възлизат на $2.2 тр ...
Новини
Празнуваме един от най-светлите християнски празници - Бъдни вечер, който се чества семейно от всички християни.Семейството се събира в очакване на раждането на Божия син - Иисус Христо ...
Новини
Днес православната църква почита свети Игнатий Богоносец - един от учениците на св. Йоан Богослов.Св. Игнатий е живял през ІІ век. Той е роден в гр. Антиохия. Въпреки, че името му ...
Новини
На 6 декември източноправославните християни честват Свeти Николай Чудотворец.Първообразът е историческа личност - Никола Мираликийски, роден през 270 година от н.е. в Патара - Ликия, Мала Азия ( ...
Новини
Св. великомъченик Димитрий Солунски Мироточиви бил родом от Солун. Баща му, който бил управител на града, имал в дома си молитвена стая с икона и кандило. След смъртта на родителите си Димитр ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати