19 Април 2024 г. Петък

Ще стигнем до под полите на Витоша

2011-10-18 05:32:45
Певец, писател, шоумен... А отскоро и кандидат за президент. Какво мисли Светослав Витков за политиката и докъде може да стигне в битката за Дондуков 2, прочетете в интервюто му пред Dnes.bg.

Господин Витков, да започнем оттам – какво може да накара един творец, певец, рокаджия да се обърне към политиката и да го накара да се кандидатира за президент?

Нека и аз започна оттам. Не съм се обръщал към никой, тъй като слабините ми ще останат незащитени. Получих имейл от политиката, че тя има нужда от мен. Дълго се колебах, след което взех рационалното решение, че по-добре за всички е да работя поне до изборите.

Защо точно "президент търси България“? 

Най-точно не мога да отговоря, но мога да отговоря по-точно. Въпреки конюнктурата и трансформациите все пак тя се върти и това въртене е един вид движение, защото ако не се движим, не можем да се намираме. А по-добре ти на тях, отколкото – те на теб. Разбирай по презумпция.
 
Защо каратистите имате афинитет към политиката? Вие сте каратист, премиерът Борисов е каратист, Алексей Петров също...

Тъй като борците заеха силови позиции, а шахматистите навлязоха в икономиката... Затова.

Ясно е, че много млади хора изобщо няма да отидат до урните да гласуват. Мислите ли, че можете да накарате точно тях да отидат на опашката, за да пуснат по една бюлетина за вас?

Не знам точно какво ви е ясно, а и не знам откъде. Ясно ще стане на 23 октомври вечерта, а на някои ще им се замъгли. На отделни места пък ще превалява. Като цяло температурите спадат. Всеки има глава на раменете си.

Ще бъде ли 23 октомври „Мръсен гаден ден“, или ще има „Ново 20“ за България?

"А утрините тук са тихи", "Нощ след тежък ден", "Денят на независимостта"... гледал съм още много филми.

Вие готов ли сте за държавен глава? 

Ние сме готов.

Политиците често изтъкват, че са „Хора от народа“ (това е името на последния албум на Хиподил от 2000 година). В този ред на мисли вие човек от народа ли сте и какво е днес на мода сред народа?

Аз не участвам в този албум. Бях спорадичен. 

Социологическите проучвания не ловят кандидатпрезидентската двойка Светослав ВитковВенци Мицов. Подценяват ли ви? Докъде смятате, че може да достигнете на тези избори?

Ние сме неуловими, еле па Венци, който не кълве на блесна. Докъде смятаме, че можем да достигнем?! До под полите на Витоша, визирам Бояна.
 
Ако станете президент, кое ще бъде първото нещо, което ще направите?

Челна стойка и скок дъга в един момент. Коремните преси ми идват в повече. 

А какъв президент ще бъдете? Онзи бунтар, когото хората знаят като Светльо от Хиподил, или ще видим нов Светослав Витков?

Рошав. И ако Прошко стане кмет, могат да ни казват Рошко и Прошко.

Щом президентът е държавен глава, хората в страната държавно какво са?

Държавен хор.

А какво държавно трябва да бъдат?

Нека бъдат себе си, но да не прекаляват.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати