29 Март 2024 г. Петък

Кандидат-кметове не уважиха дебат с Каролев

2011-10-16 14:19:08
Нито един от четиримата кандидати за кмет на София – Йорданка Фандъкова, Георги Кадиев, Прошко Прошков и Николай Пехливанов – не се отзова на дебата, организиран в БТА от техния опонент от НДСВ Владимир Каролев.

Само Прошко Прошков обаче имал основателна причина да не дойде, обясни Каролев. Той показа предизборните плакати на другите трима кандидати и обяви, че ги издирва, съобщи Фокус. 

„Ние, за разлика от ГЕРБ, нямаме 33 компании, с които да работим, а имаме трима души, които ни правят кампанията”, посочи той. Кандидатът за кмет на София показа няколко билборда, които илюстрират основните му идеи, които смята да реализира, ако стане кмет. 

Първият е за решаването на проблема с градските тоалетни. Според него сега Столичната община проявява пълно безхаберие по проблема. 

„Клозет – closed” – пише на плаката на Каролев. На събитието бе показан и предизборният му клип по темата. Кандидатът обеща да направи честен международен конкурс за тоалетните в София. 

„Бездомните кучета не са безSTOPанствени” – гласи друг плакат на Каролев. Според него той се задълбочава и става все по-скъп за решаване. 

Общината да дава пари на хора, които осиновят бездомно куче, предлага кандидат-кметът. Той уточни, че все пак трябва добре да се обмисли откъде да дойдат парите, но това бил един от начините да се спрат далаверите при кастрацията на бездомните животни. По-агресивните от тях - да се приспиват, смята претендентът за "Московска" 33.

Каролев отново напомни идеята си за пускане на общинска облигация, с която да се преустроят улиците на София, като се започне от крайните квартали. 

За две години по този начин биха могли да се решат проблемите с недостига на детски градини, а друга част от парите да бъдат за обновяване на транспортния парк. „Не искам трамвай, произведен преди 30 години в Германия, да идва в България. София не е ретро столица на Европа”, коментира Каролев.

Кандидатът на НДСВ обещава, че едно от първите му решения, ако бъде избран, е да отмени всички незаконни общински наредби и да опрости други. 

Според Каролев районните кметове в София трябва да бъдат избирани, а не назначавани, както е в момента. Той смята, че администрация в общината е твърде раздута. Кметът сега има 9 заместници, докато в Лондон са само четирима, даде пример Каролев. 

Той обещава и да премахне незаконното застрояване в общински имоти – много такива случаи имало в Студентски град. 

Минералните извори на София трябва да бъдат експлоатирани чрез публични концесии, спечелени след конкурс, смята още кандидатът на НДСВ за кмет на столицата.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория София


Новини
Третият лъч на метрото се очаква да тръгне на 26 август, разкри столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, след като инспектира столичната 51 детска градина "Щурче".В м ...
Новини
От МВР не отчитат засилено движение по пропускателните пунктове в неделния ден, който е първия ден на Възкресение Христово, информира БНР. Мнозина столичани напуснаха София преди празни ...
Новини
172 снегорина са на терен в София, съобщава БНР.Те обработват улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, както и основни улици в кварталите, стръмни участъци и общински пътища.За ...
Новини
За три дни заразените с коронавирус в света са скочили до над 300 000. У нас за миналото денонощие има общо 29 нови случая. Това обяви шефът на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.171 стана ...
Новини
Специализирана акция се провежда в столичния квартал "Факултета". Тя е започнала около 19.30 часа, съобщи "Нова телевизия".Операцията е насочена срещу разпространен ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати