26 Април 2024 г. Петък

Плевнелиев не иска в „Бояна”, ще си живее вкъщи

2011-10-16 09:30:57

Росен Плевнелиев няма да ползва резиденцията в „Бояна”, ако стане президент. Той щял да си живее в неговата къща със семейството.

Кандидатите за президент отговориха на някои блиц въпроси по време на последния кръг от ТВ дебата по bTV.

Кунева и Калфин обаче ще живеят там, като се оправдаха с охраната, която е нужна на държавния глава.

И тримата претенденти обявиха, че имат пълната подкрепа на семействата си. Калфин отчете, че за кампанията досега е похарчил 1 млн. лева от държавната субсидия, Плевнелиев не посочи точна сума, но отчете, че е в рамките на закона  - под 2 млн. лева. Кунева пък посочи сумата от 280 хил. лева, като всичките били от дарения.

И тримата казаха, че никой не им дърпа конците. По време на кампанията Калфин свалил 6 кг, а Плевнелиев – 4 кг., а Кунева не се мерила.

На въпрос какво ще правят с вълчицата Зорница, отглеждана от семейство Първанови в "Бояна"Държавата да си я вземе”, Кунева пък щяла да взема съвет от екологични организации. „Назад към природата”, добави тя.Плевнелиев пък каза , че имал куче и костенурка, за които щял да се грижи.

На въпрос за най-големите им страхове Калфин посочи, че няма, Кунева отсече „болести”, а Плевнелиев заяви, че се страхува за децата си. При дилемата хляб или пасти и тримата избраха хляба.

По време на дебата Плевнелиев най-много беше критикуван за това, че е зависим според опонентите му от премиера Борисов. Плевнелиев нееднократно заяви, че е бил най-независимият министър в кабинета и често му казвал „не”, като последното е било преди две седмици.

"Аз ще бъда партньор, а не подизпълнител на всяко правителство, което спазва рамките на доброто управление", категоричен беше Плевнелиев в отговор на въпрос как ще работи с Борисов.

"Бих изградил авторитета на една президентска институция, която не получава нареждания от премиера, който и да е той”, заяви от своя страна Ивайло Калфин.

Според него цялата власт да влезе в една партия по време на социална криза е изключително опасно. Стефан Данаилов допълни, че ще работят с усмивка и уважение. "Ще очакваме същото от тях, колкото и да им е трудно", подчерта той.

"Всеки от нас ще работи за коректност. Нито ще съм от опозицията, нито – от управляващите", категорична беше Меглена Кунева. Според нея президентът в настоящия момент трябва да е гласът на хората.

 По време на кръстосания огън Плевнелиев се поинтересува за подкрепата на Доган и дали Кунева си е хвърлила партийната книжка.

 

Калфин и Кунава отрекоха да влизат в договорки с Доган. Но Калфин призна, че иска подкрепата на всички партии.

Що се отнася до въпрос, който касаеше дали все още е член на НДСВ и дали ще е независима, Кунева заяви, че се е занимавала с работа, която е надпартийна и като министър, и като комисар. А това с  "хвърлянето на партийните книжки" го кажете на г-н Борисов, допълни тя.
 

Според данните на социологическата агенция от дебата има ясен победител, но разликата между втория и третия е съвсем малка. Утре bTV ще обяви кой е победителят в телевизионния сблъсък. 

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати