27 Април 2024 г. Събота

Фандъкова: Реализираме част от идеите на опонентите

2011-10-16 09:30:15
Мандатът на Йорданка Фандъкова, който завършва в Столичната община, ще бъде отчетен със спряното заменяне и разграбване на общинска собственост, строителството на метрото, което решава проблема с по-добър градски транспорт, както и нова транспортна инфраструктура.

Това казва в интервю за БТА кандидатката за втори кметски мандат на Столичната община от ГЕРБ.

Ако спечеля втори мандат, с реализираните политики в областта на управлението на отпадъците ще решим този проблем за града, смята Фандъкова. 

Тя обеща общината този път да реши чувствително проблема с бездомните кучета. 

Моята работа е да отправя посланията си сред тези, за които са предназначени – хората, радва ме, че се отчитат и виждат реалните резултати.

В отговор на въпрос дали бяга от дебати, Фандъкова отговаря, че не очаква да убеди опонентите. По думите й с този въпрос се спекулира, защото в програмата й има предвидени дебати. 

Дебатите повече се приемат като "да се покажем по телевизора", а не като обсъждане на предизборните програми, като състезание на идеи, смята Фандъкова. Приемам дебатите като средство да представя предизборната си програма и резултатите от свършената работа, посочи тя. 

Важно е и да се прави отчет пред хората, вече направих два – и за първата година от мандата ми, и за втората, каза кандидатът за кмет. 

Това е начин хората да се запознаят със случилото се през тези две години, посочва Йорданка Фандъкова. 

София е с много натрупани проблеми. Години наред не са ремонтирани мостовете, детските градини са затваряни, вместо да се строят. Важното е, че когато решаваме един проблем, го правим с ясна програма и точен график, заявява Йорданка Фандъкова. 

Гледайки предложенията на моите опоненти виждам, че реализираме част от техните идеи в много направления и това е допълнителна увереност да искам от хората доверие за нов мандат, каза кандидатът за кмет на София. 

Аз съм кмет на София – имам и отговорност, както и правото да вземам решения, казва Фандъкова в отговор на въпроса кой управлява града. 

Хубаво е, че имаме голяма подкрепа – от премиера, от правителството. Когато се противопоставят кмет и правителство, от това страдат гражданите на София. 

За мен е важно премиерът да казва "да" на всичко, което предлагаме и трябва да се случва в София с помощта на правителството, посочва кандидатът за втори кметски мандат. 

"Не приемам агресивната кампания. Хората не заслужават това. Не приемам и нереалистичните обещания, които се дават. Хората се умориха да слушат обещания", заяви Йорданка Фандъкова.
източник: dnes.bg

Последни новини от категория София


Новини
Третият лъч на метрото се очаква да тръгне на 26 август, разкри столичният кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти, след като инспектира столичната 51 детска градина "Щурче".В м ...
Новини
От МВР не отчитат засилено движение по пропускателните пунктове в неделния ден, който е първия ден на Възкресение Христово, информира БНР. Мнозина столичани напуснаха София преди празни ...
Новини
172 снегорина са на терен в София, съобщава БНР.Те обработват улици и булеварди, по които се движи градският транспорт, както и основни улици в кварталите, стръмни участъци и общински пътища.За ...
Новини
За три дни заразените с коронавирус в света са скочили до над 300 000. У нас за миналото денонощие има общо 29 нови случая. Това обяви шефът на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.171 стана ...
Новини
Специализирана акция се провежда в столичния квартал "Факултета". Тя е започнала около 19.30 часа, съобщи "Нова телевизия".Операцията е насочена срещу разпространен ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати