26 Април 2024 г. Петък

Легендата Раул се сбогува със "Сантяго Бернабеу"

2010-07-26 17:03:58

Един от най-великите футболисти в последните 20 години и капитан на Реал (Мадрид) – Раул Гонсалес Бланко, сложи край на близо 16-годишния си престой в клуба.

Той обяви, че напуска "Кралския клуб", на специална преконференция, на която присъстваха президентът на мадридчани Флорентино Перес и изпълнителният директор Хорхе Валдано.

Юношата на Атлетико (Мадрид) напусна "Сантяго Бернабеу" с високо вдигната глава, след като за всички тези години в клуба успя да се превърне в истинска легенда на "Белия балет".

С насълзени очи, бившият испански национал каза "сбогом" на всички, които го подкрепяха по време на славния му престой в клуба.

Определено неговото напускане, както и напускането на Гути, което стана факт вчера, ще промени изцяло "Кралския клуб", тъй като двамата се ползваха със статут на живи легенди на мадридчани.

"Има много футболисти, които са минали през Реал (Мадрид). Раул обаче успя да си спечели мястото в историята на клуба с неуморната си работа през всички тези години. Той безкрайно обичаше отбора и продължава да го прави", заяви президентът на "Белия балет" Флорентино Перес.

Той прегърна бащински Раул преди пресконференцията. Определено си личеше, че и на строителния магнат не му е никак леко, че трябва да отпрати една от големите клубни легенди.

"Раул е един от най-добрите футболисти в света и се надявам всички играчи, които идват в нашия клуб, да бъдат като него. Лично той си взе решението да напусне клуба. Той обаче не ни напуска завинаги и аз се надявам, че ще се върне в отбора, както направи и нашият почетен президент Алфредо Ди Стефано преди години", добави президентът на Реал.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати