26 Април 2024 г. Петък

Преди „Най-голямото дерби в света"

2011-10-15 11:15:32

 

Ливърпул приема Манчестър Юнайтед в събота в „най-голямото дерби в света", или поне така твърди мениджърът на „червените дяволи" Алекс Фъргюсън. Шотландецът сподели, че дуелите с мърсисайдци имат еквивалент само в двубоите между Селтик и Рейнджър, като по този начин тактично остави на заден план испанското „Ел Класико" между Барселона и Реал Мадрид.

„Знаете разликите - Барселона е в единия край на страната, Мадрид в другия. Феновете не пътуват цялото това разстояние, за да подкрепят любимците си. Според мен единственият мач, който може да се конкурира с дербито Ливърпул - Юнайтед е този между Селтик и Рейнджърс", коментира Фъргюсън пред „Би Би Си".

„Винаги съм приемал двубоя с Ливърпул като мача на сезона в английския футбол. Всичко това не е само заради съперничеството между двата отбора, но и заради феновете и градовете ни", каза още шотландецът.

Според него в близките години манчестърското дерби също може да стане сериозен фактор в Премиърлийг, но на този етап Ливърпул остава по-големият дразнител. „Нашето съперничество никога няма да се промени. Мисля, че и двата отбора имат нужда от това дерби. Феновете на Ливърпул и Манчестър Юнайтед винаги са били неизменна част от това дерби", каза още сър Алекс.

Гостите няма да могат да разчитат на Том Клевърли и Рафаел да Силва, които са контузени. Капитанът Неманя Видич обаче е готов за игра и по всяка вероятност ще започне сред стартовите 11 на „Анфийлд".

Същото важи и за титулярният капитан на Ливърпул Стивън Джерард, който е на път да започне като титуляр за първи път от 6-ти март. Другите контузени в лагера на домакините - Мартин Кели, Даниел Агер, Глен Джонсън и Фабио Аурелио също са на линия за големия мач. По този начин за първи път от началото на сезона Кени Далглиш ще може да разчита на целия си състав.

„Разбира се, че е хубаво, когато всички са здрави. По-добре да се колебая кой да пусна и да има голяма конкуренция, отколкото да разполагам със само един играч на даден пост".

Новината, която интересува най-много нас българите отново се очертава да бъде неприятна. Според предварителните очаквания Димитър Бербатов ще остане не резервната скамейка. Сигурен титуляр в атаката на гостите е Уейн Руни, а за място до него ще се конкурират Хавиер Ернандес и Даниел Уелбек.

Любопитни факти:

-  Манчестър Юнайтед никога не е губил 4 пъти поред от един съперник във Висшата лига, но е загубил последните си 3 визити на „Анфийлд".

-  В последните 5 срещи между двата отбора са отсъдени 4 дузпи.

-  Пепе Райне спаси удар от бялата точка на Уейн Руни през март 2010

-  Манчестър Юнайтед има реализирани 1476 попадения във Висшата лига, никой друг отбор не може да се похвали с подобно постижение

-  Давид Де Хеа е вратарят с най-много спасявания от началото на сезона. Испанецът е предотвратил гол във вратата си 32 пъти.

-  Неманя Видич е получи 3 червени картона в двубоите срещу Ливърпул в Премиърлийг

-  От началото на сезона Манчестър Юнайтед е реализирал 8 гола от статични положения, повече от всеки един отбор във Висшата лига.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ НА ДВАТА ОТБОРА:

ЛИВЪРПУЛ: Рейна, Джонсън, Скъртел, Карагър, Енрике, Адам, Джерард, Даунинг, Лукас, Кайт, Суарес

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД: Де Хеа, Джоунс, Фърдинанд, Видич, Евра, Флетчър, Андерсън, Нани, Йънг, Руни, Ернандес.

Двубоят започва в 14:45 часа българско време.

 

източник: topsport.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати