26 Април 2024 г. Петък

Той погреба светлото комунистическо бъдеще

2011-10-15 11:10:37

"България ще изглежда по друг начин, и то не в светлото комунистическо бъдеще. Неудобно ми е в 21 век да обясняваме, че магистралата е нещо важно".

Това заяви премиерът Бойко Борисов на заседание на Бюрото на ЕНП в София. Той посочи, че новите страни членки първо си правят инфраструктурата, а после кандидатстват в ЕС.

Премиерът ни изрази надежда да бъдат съкратени сроковете за България при изплащането на средствата от еврофондовете.

"Ако като нация не се възползваме от еврофондовете, нищо добро не ни очаква", смята той. 

"Другият вариант е да увеличим с 10-15 лева пенсиите и да продължим по същия начин – застой, мрак и млади хора, които се избиват по тесните пътища на България", добави Борисов. 

Според него популизмът, екстремизмът, социализмът са движения, които лесно обещават.

"И солта в морето, и звездите в небето – каквото поискаш", заяви Борисов. 

Той отново се похвали, че България има най-ниски данъци, най-нисък дълг в Европа, 100% изпълнени критерии за Шенген и как европейските граждани спят спокойно, защото европейската граница се пази по най-добрия начин. 

Според него правителството води прогнозируема политика, имаме вътрешна и финансова сигурност, ангажимент към европейската кауза. 

"Кандидатите ни са хора доказали се в своята професия, познати, не бивши агенти", заяви Борисов относно кандидатурите на Росен Плевнелиев и Маргарита Попова. 

От своя страна шефът на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов изрази увереност, че партията ще постигне успех на предстоящите избори благодарение на правителството и на структурите на ГЕРБ. 

"Винаги сме се придържали към спазване на правилата като на един футболен мач и това са правила, които не трябва да бъдат променяни през второто полувреме", каза Цветанов и благодари за подкрепата на всички европейски политици за членството на България в Шенген.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати