24 Април 2024 г. Сряда

Сашо Диков: Взривът бе зверски!

2011-10-14 06:28:45

„Взривът е бил зверски. Ако е имало човек вътре, е щял да бъде убит. По страшното е, че ако е имало случайно минаващи хора в радиус от 2-3 метра, те едва ли са щели да останат живи”. 

Така журналистът Сашо Диков коментира пред bTV експлозията, която снощи отнесе предната част на колата му, паркирана пред блока, в който живее.

Сутринта автомобилът е карала дъщеря му Петя. По-късно той го взема и се прибира около 18.00-18.30 часа.

 

Малко преди 22.00 часа се чува адски тътен. Поглежда през прозореца и вижда огромно кълбо дим около колата си. Експлозията чупи прозорците на съседни къщи и на апартаментите до 2-3 етаж на жилищния блок.

Полицията предполага, че не са използвани модерни начини за взривяването, като дистанционни и мобилни телефони. Извършителят вероятно е запалил фитила и е избягал. В района няма камери.

Диков заяви, че не е получавал заплахи и няма никаква представа кой би извлякъл полза от случилото се.

„Управляващите очевидно нямат интерес. Не искам в такъв момент да спекулирам със ситуацията - 10 дни преди изборите. Проблемът е, че от този случай са минали около 8-9 часа, само че от случая с бомбата пред офиса на вестник „Галерия” минаха 8-9 месеца и там няма открит извършител”Би трябвало да са доволни тези, които са противници на сегашната власт. Цели се и друг заек с един куршум – моето сплашване и на всеки, който говори неправилно. Не знам какво трябва да спра да говоря. Поне да ми бяха казали”.

„Всякакви провокации очаквам. Дивотията, диващината и тъпата милиционерщина така е обсебила държавата, че няма да има спирка пред нищо”.

Временният вътрешен министър  Веселин Вучков пък обяви, че около килограм взривно вещество е предизвикало експлозията до колата на Диков.

„Взривът е достатъчно силен, но дали е поставен с цел сплашване или с друга цел е рано да се каже. Каквито и да са мотиви обаче, трябва решително да осъдим подобни актове”, заяви той.

Вучков допълни, че са задействани всички методи за разкриване на престъплението и неговия извършител. На този етап обаче няма задържани.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Крими


Новини
По 5000 евро са предлагани на общински съветници от Созопол, за да гласуват за продажбата на земята край Алепу. Това заяви бившият общински съветник и екс областен управител на ...
Новини
Шефът на Контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев е призован в прокуратурата като свидетел на 22 юни, съобщи "24 часа".От компанията са заяв ...
Новини
Четирима са задържаните за смъртта на Милен Цветков, коментира пред БНТ журналистът Иво Никодимов.Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ, в кол ...
Новини
Разследващият журналист Слави Ангелов, главен редактор на в. "168 часа", е бил нападнат и пребит тази вечер пред дома си на столичния булевард "Дон ...
Новини
Прокуратурата ще бди да не се извършват престъпления в условията на извънредно положение. Главният прокурор Иван Гешев увери, че ще се съблюдава дали се спазва карантината, ще с ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати