24 Април 2024 г. Сряда

Малките тайни на щастливо омъжените

2011-10-13 15:49:51
В днешния свят е трудно да откриеш дълготрайно щастие в брака. Това потвърждават и звездите, които въпреки купищата си пари и липсата на финансови проблеми не могат да запазят брака си. 

Разводът е изходът при почти 50% от браковете, което лишава мнозина от надеждата, че някога ще успеят да бъдат щастливи завинаги – като в приказките. 

Някои обаче успяват въпреки проблемите си. И това не било било възможно без малките им тайни. 

Тайната е нещо добро 

Не е задължително да споделяш всичко със съпруга си. Със сигурност и той понякога премълчава неща, което ти не би искала да знаеш. Споделянето със странични хора също не е нещо добро, защото вашият брак си е само ваш. Сравнението пък с други двойки само ще те умори и може да изпаднеш в депресия. Твоята приятелка, която има „съвършен“ мъж, вероятно не ти казва всички подробности, тъй като съвършен брак не съществува. Ако престанеш да съдиш за вашата връзка по другите, със сигурност ще си много по-щастлива. 

Спокойният брачен живот е скучен


Някои двойки имат единственото желание да изпаднат в рутина и да се посветят на спокойния брачен живот. Макар че в началото това е възможно, с времето то действа зле на брака. Това е едно от най-големите предизвикателства за всяка двойка и двамата трябва да се постараят, за да спасят връзката си от провал заради скуката. 

Детето в теб не бива да изчезва

Хобито, което си имала като дете, съхранява духа ти млад. Самоувереността, която придобиваме, спортувайки любимия си спорт, в който сме били много добри като тийнейджъри, прави чудеса за брака. Вместо двамата да гледате как децата ви играят, включете се в играта и върнете детето в себе си. 

Отдушник като награда


Спокоен брак звучи прекрасно, но понякога ни е нужно да се отпуснем и да подивеем със старите приятелки. Жените, които имат щастлив брак, често имат приятелки купонджийки. Заедно с тях се отпускат, след което се връщат у дома при мъжа си по-щастливи и доволни. Пътуванията и авантюрите са идеален начин да се отпуснете и да върнете младостта в своя брак. 

Отпуската – поотделно


Може ти да отидеш на море с приятелките си, а той – с неговите приятели. Двойките, които си разрешават това, остават по-дълго заедно. Това не е странно, след като е доказано, че се привързваме повече към някого, който понякога ни липсва. 

Платонични приятелства

Приятелството с друг мъж може да се отразява много добре на брака ти. Съпругът ти може и да ревнува малко, но ще бъде благодарен, че няма да е нужно да слуша всичките ти проблеми. Твоят добър приятел винаги може да ти даде полезен съвет като мъж, а фактът, че заради него ще прекарваш по-малко време със съпруга си, може да го накара да разбере колко му липсваш. 

Намали очакванията 

Опасно е да си мислиш, че семейният живот означава да живеете щастливи до края на живота си. Именно подобни очаквания са причината за много разочарования. Единствено ако можете да сте щастливи един без друг, има шанс да сте щастливи и заедно. Взаимната зависимост един от друг често има лош край. 

Бъди благодарна 

Благодарността и всички красиви неща във връзката лесно се забравят, особено след сключването на брак. Целуни го, когато отива на работа, и намери време да разговаряте, независимо колко работа имате и двамата. Не се опитвай да си победител във всеки спор и скандал и се научи да се извиняваш, когато бъркаш. Да показваш, че си ранима, е ключът към успешната връзка. Караниците са полезни, защото при тях се изразяват собствените позиции. Ако престанеш да имаш позиция, това означава постепенно загуба на брака, пише Index.hr. 
източник: dnes.bg

Последни новини от категория Разни


Новини
В полунощ срещу Водици (Богоявление) народът на Слънцето винаги е почитал водата, като символ на Живота и Сътворението. Древният български ритуал е изпълняван много преди Христос. Извест ...
Новини
На 8 и 9 май по традиция се чества "Деня на победата" на Съюзниците във Втората световна война над силите на Оста. На първата дата празнуват западните съюзници, на втората - Русия и повеч ...
Новини
Китайската комунистическа партия (ККП) носи много тежка отговорност за възникването и първоначалното разпространение на тази силно заразна болест. Вирусът, който първоначално има животинс ...
Новини
Последващите коментари са на хора от личната ми Фейсбук листа (плюс един по и-мейл), живеещи в различни части на света. Помолих ги да опишат накратко какви са ограничителните мерки към момента, свъ ...
Новини
"В последно време на всички стана ясно, че сме изправени пред избора независим съд или прокурорска република.".Това заяви пред БНР адвокат Здравка Калайджиева, правозащитник, ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати