20 Април 2024 г. Събота

България удари дъното

2011-10-12 05:21:51
Уелс се оказа поредният национален отбор разнебитил "лъвчетата" на България и след 1:0 на стадион "Васил Левски" ни прати официално на дъното в Група "G" в края на тези евроквалификации. 

България е трагедия. Сегашните ни ритнитопковци са жалко подобие, което няма право да носи националната фланелка, а шефовете и ръководителите на БФС, ако имат поне малко морал трябва да хвърлят моментални оставки. 

С този президент, управници, треньори и играчи - толкова. Ще продължат да ни бият, като тъпан на сватба и да се срамуваме, че сме българи. 

Най-красноречиви и обективни за пародията наречена "национален отбор на България по футбол" са феновете, които бойкотираха срещата и на стадиона имаше около 700 зрители, повечето от които подкрепяха гостите. 

Българите тотално бяха смачкани от гостите, които правеха каквото си искат на терена и на моменти се подиграваха с неадекватните национали на Михаил Мадански. 

"Лъвчетата" ни изпадаха в комични ситуации, като най-дейни в това отношение бяха защитниците ни, които получаваха схващания в кръстовете от финтовете на Гарет Бейл. 

В атака пък нямаха никаква идея, а дори и Христо Йовов би завидял на Валери Божинов за изцепката му в края на мача. Единственото попадение в срещата пък заби звездата на Уелс - Гарет Бейл, в края на първото полувреме.



Срещата започна с приспивно темпо, като в първоначалните минути двата състава основно разиграваха в средата на терена. Постепенно "драконите" вдигнаха оборотите и можеха да вкарат. 

Крейг Белъми се възползва от детинска грешка в защитата ни, последва отсечен шут, но Николай Михайлов спаси. Малко по-късно Гарет Бейл разнебити отбраната ни, но се замота и стреля твърде слабо. 

В 12-ата минута звездата на Уелс отново се пусна по дясното крило и подмина, като малка гара Петър Занев, последва пас към Белъми на точката на дузпата, но за щастие той стреля в тялото на Йордан Милиев. 

Четири минути по-късно стигнахме за първи път до наказателното поле на Уелс. Тогава Ивелин Попов и Валери Домовчийски си размениха пасове пред дъгата на пеналта, но Валери се забави и топката му бе отнета. 

Островитяните отново натиснаха и изпуснаха пореден шанс. Морисън навлезе мощно в наказателното поле, залъга Йордан Милиев и върна топката към Гарет Бейл, който стреля, но в аут. 

Последва поредно положение за гостите. Аарън Рамзи намери много технично Алън на дъгата на наказателното поле, последва шут на Алън, но топката мина до дясната греда на Михайлов. 

В 26-ата минута Иван Иванов се опита да затрудни Уейн Хенеси, но стреля твърде слабо с глава. Три минути по-късно Гарет Бейл се подигра със защитата ни и я подмина, последва пас към Белъми, но за щастие той се размина с топката. 

До края на полувремето гостите ни разнебитиха и логично ни вкараха. Звездата на Уелс Гарет Бейл се измъкна отдясно, излъга Петър Занев и Иван Иванов, последва техничен удар и опъна мрежата ни за 0:1. 

Второто полувреме започна с положения за островитяните, но за щастие Крейг Белъми и Гарет Бейл пропуснаха уникални шансове. В 59-ата минута пък Бейл натресе горната ни греда. 

Малко по-късно гостите определено се смилиха над нас, след като Аарън Рамзи се замота от финтовете си и бе блокиран на точката на дузпата. 

Българите се отчетоха с атака на Спас Делев, който се пусна по дясното крило, стигна до аутлинията и се опита да намери Валери Божинов, но защитата на Уелс много правилно го блокира. 

Постепенно темпото на игра падна, за да дойде 85-ата минута, когато Божинов направи смехотворен пропуск, като не успя да вкара от малкото наказателно поле. Така България загуби логично и завърши на последно място в групата си.

БЪЛГАРИЯ - УЕЛС 0:1

Голмайстор: Гарет Бейл (45)

БЪЛГАРИЯ: Михайлов, Терзиев, Милиев, Иванов, Занев, Гаджев, Петров, Манолев (53-Делев), Попов (70-Рангелов), Тонев, Домовчийски (63-Божинов)

УЕЛС: Хенеси, Гънтър, Тейлър, Крос, Блейк (40-Матюс), Уилямс, Алън, Белами, Морисън (70-Чърч), Рамзи, Бейл

Крайно класиране:

1. Англия 18 т.
2. Черна гора 12 т.
3. Швейцария 11 т.
4. Уелс 9 т.
5. България 5 т.
източник: gol.bg

Последни новини от категория Спорт


Новини
Източник Pixabay Откритото първенство на Франция, или Ролан Гарос, както е известно, е най-известният турнир по тенис на корт в света. Това е турнирът, който стартира през 1987 г ...
Новини
УЕФА окончателно отложи Европейското първенство по футбол, което трябваше да се проведе от 12 юни до 12 юли, съобщиха от Европейската футболна централа.Първенството ще се проведе през 2021 годи ...
Новини
Бившият капитан на националния отбор по футбол Ивелин Попов може да се завърне в състава на България за предстоящите баражи за Евро 2020 година.32-годишният футболист обяви, че последният м ...
Новини
Откриването на най-чаканото събитие - Световното първенство по футбол, е след броени часове.В продължение на месец светът ще бъде в плен на най-гледания спорт, но добре знаем, че макар много дами съ ...
Новини
Неслучайно то е редовна част от подготовката на военните и не просто стяга мускулите на торса, но и подобрява цялостната издръжливост на тялото. Говорим за планк или "дъска" - наглед п ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати