29 Март 2024 г. Петък

България е стабилна, хвали се Борисов

2011-10-11 20:30:46

България е стабилна държава. Това каза при откриването на изложбата „Съкровища от България. Златото на тракийските воини” в Европейския парламент министър-председателят на България Бойко Борисов.

Той посочи, че България е най-добрата граница на Европа и най-добрата граница на Шенгенското пространство. По думите му от месец април-май България пази шенгенската граница по европейски критерии.

"Разполагаме с хеликоптери „Пантер” и „Кугър”, най-добрите кораби, най-добрите катери. С най-добрата техника в света днес ние охраняваме Шенгенското пространство. Само преди ден дадохме 150 млн. за последните френски хеликоптери", припомни Борисов, цитиран от "Фокус".

Премиерът каза, че вярва на хората в Европейската комисия, Европейския парламент, Европейския съвет и изрази надежда, че ще вземат правилното решение за присъединяването на България към Шенген.

Представителите на Европейската народна партия в четвъртък ще посетят България и ще бъдат запознати с дисциплината във фискалната стабилност и охрана на границите. Борисов бе категоричен, че повече хеликоптери няма да се купуват, тъй като имаме най-доброто.

В приветственото си слово към присъстващите на откриването на изложбата Борисов нарече председателя на ЕП Йежи Бузек свой приятел. Борисов благодари на министъра на културата Вежди Рашидов за добрата работа при представянето на изложбата. Той посочи, че е дадена голяма държавна гаранция, за да може изложбата да бъде представена в ЕП.

Борисов се надява, че всеки, който види малката част от българската съкровищница, ще има друго мнение и отношение към България.

"Съкровищата нямат цена. Цената им е по-голяма от цената от кризата. В условията на криза в България са построени два музея за две години и се правят още два", похвали се премиерът.

източник: dnes.bg

Последни новини от категория Политика


Новини
Шефът на най-новата политическа партия отправи ясно послание към българския народ."Големите началници не стоят в столици в Европа или някъде другаде по света. Големите началници са бъ ...
Новини
Няма състояние на хаос в държавата. Toва заяви вицепремиерът Томислав Дончев в сутрешния блок на БиТиВи.Той обясни, че различни прогнози за коронавируса имаше, но имаше и такива, че коронавирусът ...
Новини
БСП и ДПС поискаха оставката на шефката на парламента Цвета Караянчева с различни мотиви. Тя заяви, че няма да се оттегли от поста.Антон Кутев от левицата прочете декларация във връзка с вчерашните съ ...
Новини
Властта търси време за протакане, за да удържи управлението. Такъв извод правят анализатори.Юрий Асланов подчерта в студиото на БНТ, че искрата, запалила протеста, е акцият ...
Новини
Ходът на ГЕРБ с искане на ВНС, конституционна промяна е много силен ход. Това заяви пред БНТ политологът Румяна Коларова. Въпросът според нея е обаче дали е възможно и дали хората ще го при ...
Последни новини:
Анкета
    Резултати